Zelf bruiloft foto’s nemen 1

Zelf bruiloft foto’s nemen 1

In deze tip reeks zal er een verzameling van essentiële trouwreportages tips, technieken en trucs voor de beginner besproken worden. Dit is deel 1 van 5 blog items welke de aankomende periode gepost zullen worden.

Als je nieuw bent bij het nemen van een trouwreportage, dan is dit de plek om te beginnen. Of je nu op zoek bent naar een ervaring als de officieuze fotograaf voor de grote dag, of je bent gewoon op zoek naar een aantal tips voor het verbeteren van je portretten in het algemeen, hier vind je de handigste tips!

Algemene trouwreportages tips

Tip 1 Probeer een groot diafragma te gebruiken

Door het grootste diafragma te gebruiken zorg je voor een geringe scherpte/ diepte in je foto’s, dit maakt je foto’s aantrekkelijk. Doordat je het onderwerp scherp hebt maar de omgeving minder. Hierdoor is de omgeving wel aanwezig maar minder aanwezig, wat resulteert dat je oog automatisch naar het onderwerp gaat.

Tip 2 Ben je bekend met de term panning?

Bij panning volg je het onderwerp door de scherp te stellen maar mee te bewegen. Dit resulteert in beelden waarbij je actie suggereert en is daarom ideaal voor op de dansvloer. Een langzamere sluitertijd icm met een sync flitser zorgen voor een verhoogde sfeer weergave. Het punt wat scherpgesteld is komt nu nog beter naar voren.

Tip 3 De pose van de bruid

Dit is het moment van de dag om flatterende beelden van de bruid te maken, ze is klaar om op de foto genomen te worden. Maak het extra boeiend door haar sierlijk te laten staan. Dus geen armen over elkaar heen :-), een flauwe bocht of kromming (iig niet recht op, maar meer een S vorm) zorgt voor een speelse setting zeker als de bruid ook nog haar boeket in haar handen heeft. Doe ideeën op in tijdschriften zoals Vogue en Cosmo

Tip 4 Zoek de lijnen

Probeer het meeste van de sterke architectonische lijnen die aanwezig zijn te gebruiken, zoals aanwezige pilaren, deze lijnen kunnen perfect dienen als achtergrond van je trouwreportage. Denk er wel aan dat bij het uitzoeken van de achtergrond, je de voorgrond  niet moet vergeten, de combinatie van beide maakt een perfecte compositie. Verken daarom altijd eerst de plaats op de aanwezige kenmerken en benut deze in je foto’s.

Tip 5 Gebruik lichtpatronen creatief

Als er interessante lichtpatronen zijn buiten de kerk, het stadhuis of plek waar de dienst is aanwezig zijn, kan je deze gebruiken om meer impact en drama toe te voegen aan je opnames. Wees je wel bewust dat dergelijke patronen komen en gaan over de dag heen, weest er daarom snel bij.

Tip 6 Het echtpaar vastleggen

Als je foto’s van de bruid en bruidegom met hun bruidsauto wilt hebben, probeer dan creatief te zijn. Kader het bruidspaar bijvoorbeeld door middel van de bruidsauto ramen te gebruiken als lijst. Je kan ook vragen of ze de auto inspringen maar dat werkt niet altijd en is afhankelijk van het type bruidsauto natuurlijk.

Tip 7 Tilt de camera

Camera tilt voegt een gevoel van beweging tot een beeld. Je hoeft niet altijd de camera in een liggende of staande stand te houden. Door je camera ligt te draaien krijg je een avontuurlijke lijnen die de compositie meer kracht bijzetten. Maar zoals met alle technieken, gebruik ze met mate – een of twee afbeeldingen zijn vaak al voldoende.

Tip 8 Zoek de schaduw

Als je bezig bent met opnames te maken van een bruiloft op een dag met heel veel zon, probeer het echtpaar of de groep te verplaatsen naar de schaduw voor een betere belichting, of gebruik een fill-in, of gedwongen flits om te balanceren. Je vindt de invulflits instelling door te bladeren in je flitsinstellingen van de camera .

Tip 9 Voeg wat onscherpte toe

Probeer te experimenteren met foto’s van de eerste dans door met een zeer langzame sluitertijd je foto’s een gevoel van beweging te geven. Gebruik een combinatie van flash en een langzame sluitertijd om de beweging van het echtpaar bevriezen terwijl de langzamere sluitertijd de sfeer nog aan het vastleggen is. Het kan nodig zijn om de ISO-gevoeligheid van de camera te verhogen, let er wel op dat dit ervoor kan zorgen dat ruis duidelijker te zien zal zijn in donkere omstandigheden zoals binnenshuis.

Tip 10 Gebruik een flitser op een beugel

Sluit een externe flitser aan op een flits beugel zodat de flits schaduwen lichter kan maken na gelang de instelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.