Wat zit er in mijn cameratas – Albert Dros

Wat zit er in mijn cameratas – Albert Dros

Omdat ik regelmatig reis en hier voor mijn foto apparatuur mee neem vind ik het niet prettig om altijd al mijn gear mee te nemen. Je moet af en toe afwegen wat juist voor deze trip nodig is en wat niet. Zo neem ik bijvoorbeeld nooit de Samyang 14mm f2.8 en Samyang Fisheye 12mm f2.8 mee. Wat voor mij toch beide erg fijne lenzen zijn. Vooral de fisheye gebruik ik tegenwoordig steeds meer. Als ik van plan ben op hoge daken van wolkenkrabbers te staan dan gaat hij altijd mee. Echter, voor pure landschapsfotografie met een vleugje astrofotografie prefereer ik dan weer de 14mm. Ik ben net terug van een maandje Azië waaronder Hong Kong en Zuid Korea.

DSC_0761-2

Dit zat er in mijn tas:

 • Induro CT213 Carbon statief met Manfrotto BHQ2 hoofd: Een erg robuust carbon statief wat toch relatief licht is.
 • Macbook Pro 15 inch Retina: Gaat eigenlijk overal mee naar toe voor het werken ‘on the road’.
 • Sony A7RII met Sony Zeiss 16-35 f4: Deze combinatie van camera-objectief gebruik ik voor 90% van mijn foto’s. 
 • Sony 70-200 f4: Omdat om steden als Hong Kong, Seoul en Busan heuvels heb waar je van vrij ver af mooie uitzichten over de stad hebt is een tele objectief vanzelfsprekend om mee te nemen.
 • Sony A7II: Back-up body, wordt ook regelmatig gebruikt voor timelapses of gewoon als 2e body.
 • Sony Zeiss 55 1.8: Gaat eigenlijk overal mee naar toe door zijn lichtgewicht en omvang. Ik gebruik hem niet zoveel, maar er zijn altijd wel momenten dat hij van pas komt, vooral bij low light straatfotografie.
 • Samyang 12mm f2.8 Fisheye: Uitzichten van bovenaf gebouwen kunnen prachtig naar voren komen met fisheye objectieven, vandaar dat ik voor deze reis de fisheye heb mee genomen. Ik had van tevoren al gepland om vanaf de hoogste woontoren van Azië te gaan fotograferen, en ik wilde daar sowieso fisheye shots maken!
 • HAMA SD kaart opbergkastje: Waar ik al mijn SD-Kaartjes veilig houdt. Ik gebruik eigenlijk met name de Sandisk Extreme Pro kaartjes.
 • Rocket Blower: Om even snel wat stof weg te blazen op lenzen of sensor.
 • LEE Filter pouch: Waar ik mijn filters in opberg. Opmerkelijk is dat ik geen Lee filters heb. Ik gebruik voornamelijk Haida, Ray Masters en Nisi
 • Sony IR Afstandsbediening: voor het langer fotograferen dan 30 seconden op BULB mode.
 • Power bank: Voor het opladen van de telefoon!
 • Batterijen: Sony batterijen staan erom bekend dat ze snel op gaan. Ze zijn dan ook erg klein. Ik neem er meestal iets van 6 extra mee.
 • Visitekaartjes: Je weet nooit wie je tegen komt. Zorg dat je altijd je visitekaartjes bij je hebt!
 • Lens doekjes: Spreekt voor zich: Een must om even snel je objectieven/filters schoon te vegen.
 • Lens pen: Ook voor het schoonmaken/houden van het glas.
 • Led Lenser M1 Zaklamp: voor als je laat in het donker de weg terug moet vinden 🙂 .
 • Dit alles in een simpele relatief goedkope PayLogic tas. Ik heb een aantal tassen, maar ik verkies toch steeds weer deze tas als ik rond reis. Hij is vrij klein en licht, en de bescherming die de tussen schotten bieden is het beste wat ik tot nu toe in een camera tas heb gezien. Ze zijn namelijk erg dik en zacht waardoor ze relatief harde schokken goed kunnen opvangen. Dit is belangrijk bij reizen in een vliegtuig.

Totale gewicht: slechts 6.5 kilo (exclusief laptop). Wederom belangrijk aangezien ik al mijn apparatuur altijd als handbagage mee neem.

DSC_0756-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.