Een vrolijke wenskaart maken met dieren

Een vrolijke wenskaart maken met dieren

Het perfecte plaatje laat je niet alleen genieten van de fotografiereis die bekende Nederlanders onder gaan maar het is natuurlijk ook een reis die jij en ik kan ondergaan. Elke week is er een thuisopdracht waarbij je jouw foto kunt insturen om daarmee kans te maken op de prijs van Canon en Kamera Express t.w.v. €449,- .

Wat is de thuis opdracht van deze week?

Alle bekende Nederlanders staan deze uitzending in de studio om vrolijke wenskaarten te maken met dieren. En dat dit niet geheel zonder risico is blijkt wel uit de aanvaring die Tygo heeft. Dat is een retourtje eerste hulp. Maar goed het brengt mij wel op de thuis opdracht voor deze week. Maak een vrolijke wenskaart met dieren.

Maar hoe doe je dat, een wenskaart met dieren maken?

Allereerst zorg je voor locatie waar je kan fotograferen. Dat kan in een studio zijn waar je een backdrop hebt en waar je net als in de show verschillende attributen gemakkelijk kunt neerzetten en gebruiken. De attributen maken het geheel af. Denk aan een mooie mand met een leuk lief huiselijk kleed en speeltjes op de grond. Bekijk ook de tips van William en lees hier verder en combineer de pro tips van William met onze tips en steel gegarandeerd de show met jouw inzending. De thuisopdracht

Onze 7 tips voor huisdierenfotografie

  1. Begin met uw dieren buiten te fotograferen. Gewoonlijk voelen ze zich buiten meer op hun gemak en is de kans groter dat u de gewenste resultaten krijgt.
  2. Houd altijd wat lekkers bij de hand om uw dieren te belonen voor hun harde werk.
  3. Overdrijf niet en neem regelmatig pauze. Het lukt niet om de aandacht van een dier langer dan enkele minuten vast te houden. De aandacht vragen kan je doen door geluidjes te maken.
  4. Experimenteer met verschillende gezichtshoeken en probeer te fotograferen vanaf de hoogte van het dier.
  5. Gebruik een camera met een snelle scherpstelling. Dat is heel belangrijk wanneer u opnamen van snel bewegende onderwerpen maakt.
  6. Probeer scherp te stellen op de ogen van uw huisdier. Als u een zo groot mogelijk diafragma instelt, (klein F-getal) krijgt u een zachtere achtergrond die voor een mooi dramatisch effect zorgt.
  7. Gebruik attributen zoals een bal of veer om de aandacht van uw dier te trekken. Als u eenmaal de kunst beheerst om de camera in de ene en het speeltje in de andere hand te houden, kunt u een paar mooie actieopnamen van uw huisdier maken.

Hoe druk je de wenskaart af? Tja dat kan via verschillende online diensten zoals via Kamera Express maar het kan natuurlijk ook gewoon thuis met de printers van Canon. Dat maakt het wenskaart maken een stuk gemakkelijker. En als ik het dan toch over gemak heb, dan wil ik toch nog wel even zeggen dat ik de laatste tijd met de fotoopslag van Irista bezig ben en man dat is nog een compressieloos foto’s opslaan. Bekijk het hier en krijg de eerste 15 gb gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.