Vragenvuur 10 vragen voor: Jeanet Groenewoud

Vragenvuur 10 vragen voor: Jeanet Groenewoud

In dit vragenvuur is het de beurt aan Jeanet Groenewoud. Jeanet heeft al eens een bericht bij ons geplaatst over de lensbaby en waarom je deze goed kunt gebruiken. Ditmaal voelen we haar aan de tand met onze wel bekende vragen. 

Hoe of wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik ben begonnen in 2013, nadat ik mijn andere passie de hondensport moest opgeven door ziekte. Ik ben Kynologisch instructeur gedrag en gehoorzaamheid en Agility. Ik was 25 jaar in dienst bij mijn werkgever en kreeg een half maandsalaris en daar van kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera de Canon 550d en enkele jaren later de Canon 70d. Heb toen 5 cursussen achter elkaar gevolgd. Eerst de basiscursus spiegelreflex, daarna Portret en model fotografie, toen de macro cursus, landschapsfotografie en adobe photoshop. En nog verschillende workshops lensbaby en landschapsfotografie.

happy-min

Wat vindt je het leukst om te fotograferen?

Eigenlijk de natuur in al zijn facetten, Landschappen – dieren en Macro zijn mijn favorieten.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Ik ben geïnspireerd door Andrea Gulickx wat betreft de Lensbaby, en de specifieke uitstraling is iets wat je door de jaren heen ontwikkeld en een stijl die jij mooi vind en bij je past. Maar ook door het kijken naar andere fotografen hun werk. Verder word ik geïnspireerd als ik in de natuur loop en geniet van alles om mij heen. Ik word daar enorm blij van. Alles in mijn hoofd verdwijnt en ik ben alleen maar bezig met fotograferen.

amsterdam-water-supply-dunes-min

Wat zijn je ambities/wat zou je willen bereiken?

Mijn ambities ben ik druk mee bezig, ben vorig jaar voor mezelf begonnen, geef workshops en cursus fotografie voor beginners en exposeer op diverse plaatsen. In september en oktober mag ik exposeren in de Hortus te Groningen en daar ben ik ook erg blij mee. Natuurlijk ook de workshops die ik geef zijn Lensbaby –Vintagelenzen- Macro.

flamingo-1-min

Verder wil ik mij nog meer ontwikkelen en groeien in mijn fotografie .

Wat doe je in het dagelijkse leven als je niet aan het fotograferen bent?

Dan werk ik bij een Thuiszorgorganisatie.

Wat zit er allemaal in je cameratas als je op pad gaat?

Mijn Canon 70D en Oei een heleboel, ga ik voor macro op pad dan gaan er Lensbaby’s en Vintagelenzen mee en een gewone Macro lens. Ben ik op pad voor landschappen dan een lens daarvoor en een kleine telelens en ook dan stop ik een macrolens in de tas want stel je voor dat ik een libelle o.i.d zie.

En wat staat er nog op het verlanglijstje qua apparatuur?

Een 70-200 f2.8 Canon L.

Welke foto uit je portfolio heeft het mooiste verhaal?

Ik heb wensen wat betreft onderwerpen en één daarvan was de vos, en in het Amsterdamse waterleiding duinen was mijn eerste ontmoeting met een vos. Zij kwam naar me toe [ik praat altijd tegen dieren] en kon haar aaien [niet gedaan want dat leek me niet verstandig].

fox-min

Heb een hele mooi serie portretten toen kunnen maken.

Wat is jouw tip, die je kan meegeven?

Ga een workshop of cursus volgen zodat je je camera van de automatische stand kan halen en zo meer uit je camera kan halen. Ga veel en regelmatig fotograferen, zo word je steeds vaardiger.

Waar kunnen we je werk terugvinden?

www.colorsofnature.nl en vanuit daar staan linken naar andere pagina’s.

Meer inspiratie van Jeanet Groenewoud

2 Replies to “Vragenvuur 10 vragen voor: Jeanet Groenewoud”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.