Vragenvuur: 10 vragen voor
Chantal van den Broek

Vragenvuur: 10 vragen voor
Chantal van den Broek

In het vragenvuur van deze week is Chantal van de Broek de fotograaf die we gaan uitlichten. Chantal is een van onze nieuwste fotobloggers en zit op de Fotovakschool. Met haar artistieke inslag maakt Chantal de mooiste beelden. Wij zijn benieuwd naar haar antwoorden op ons vragenvuur. 

Hoe of wanneer ben je begonnen met fotografie?

Vanaf 2012 vond ik het erg leuk om model te staan. Daarnaast bewerkte ik in die tijd graag beelden van internet (met toestemming) om zo Photoshop onder de knie te krijgen. Het enige wat ik toentertijd nog miste, was een eigen camera. Die kocht ik in 2013. Sindsdien werd fotografie een verslaving voor mij. In eerste instantie maakte ik vooral zelfportretten, om zo de techniek te begrijpen.

chantal-van-den-broek-de-fotoblogger-vragenvuur06-min

Wat vindt je het leukst om te fotograferen?

Mensen. Altijd iets met mensen. Zoals ik al zei was dat in het begin vaak mijzelf, maar tegenwoordig het liefst modellen. Vrouwelijk modellen om wat specifieker te zijn. Ik hou van elegantie van vrouwelijke modellen en het feit dat je zoveel met het haar, de make-up en de styling kan doen.

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Als ik niks te doen heb, bekijk ik vaak mode en kunst tijdschriften. Hier haal ik veel inspiratie vandaan. Daarnaast volg ik op mijn social media veel fotografen, waardoor mijn feed vooral interessant is op fotografisch gebied.

De specifieke uitstraling creëer ik eigenlijk pas in de nabewerking. Ik verander altijd wat aan de kleuren en vaak zet ik daarmee de puntjes op de i wat betreft de sfeer en stijl die in meerdere van mijn foto’s terugkomen. Ook houd ik er van om een surrealistisch tintje mee te geven aan een foto of serie.

chantal-van-den-broek-de-fotoblogger-vragenvuur02-min

Wat zijn je ambities/wat zou je willen bereiken?

Ik zou dolgraag lookbooks fotograferen voor kledingmerken. Verschillende sferen neerzetten vind ik erg uitdagend en ik denk dat ik mijn werk goed kan laten aansluiten bij meerdere merken. Daarnaast zou ik ook erg graag voor magazines op pad gaan om mode foto’s vast te leggen.

Aan de andere kant lijkt met erg gaaf om een expositie te hebben met meer kunstzinnige foto’s. Je werk ergens hebben hangen waar mensen naar kunnen komen om het te kunnen bekijken, lijkt me ontzettend leuk.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Het gebeurt niet vaak dat ik niet met fotografie bezig ben! Ik ben erg vaak bezig met fotografie, direct of indirect. Ik volg de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie en daarnaast ga ik graag wandelen en doe ik aan volleybal.

chantal-van-den-broek-de-fotoblogger-vragenvuur05-min

Wat zit er allemaal in je cameratas als je op pad gaat?

Mijn Nikon D7200, mijn 55-200mm lens, 35mm f1.8 lens, een reflectiescherm en mijn moodboard. Daarnaast zorg ik altijd voor extra SD-kaarten en batterijen, uit angst dat ik die een keer niet mee heb. Elke keer als ik op pad ga, controleer ik dan ook wel minstens drie keer of ik alles heb ingepakt.

Wat staat er nog op het verlanglijstje qua apparatuur?

Telt een studio als apparatuur? Ik zou dolgraag een eigen studio met allerlei lampen hebben, om zo meer te experimenteren met licht en wat je überhaupt in een studio kunt doen. Voor de rest ben ik eigenlijk erg tevreden met wat ik momenteel heb.

Welke foto uit je portfolio heeft het mooiste verhaal?

chantal-van-den-broek-de-fotoblogger-zelfportretten-07

Hier heb ik even over na moeten denken. Ik heb gekozen voor een zelfportret die ik heb gemaakt naar aanleiding van een museumbezoek. Voor zover ik me kan herinneren was dat de eerste keer dat ik een foto heb gemaakt als reactie op een ander werk. Ook was dit een van de eerste foto’s waarbij ik echt een gedachtegang had. Het leuke vind ik dat iedereen deze foto heel erg anders interpreteert. Daarnaast is dit mijn meest bekeken foto, dus dat doet me natuurlijk ook erg goed.

Wat wil je de hobby, amateur of beginnende fotograaf nog als tip meegeven?

Wees niet bang om fouten te maken! Iedereen begint ergens en al doende leert men. Probeer eens andere stijlen uit die je gewend bent en bewerk je foto’s eens op een andere manier dan je normaal doet. Zo kom je meer uit je comfort zone en ontdek je misschien nieuwe, interessante manieren van fotograferen en bewerken.

Waar kunnen we Chantal van den Broek terugvinden?

Dat kan op mijn website (die ik nog niet eens “officieel” heb gelanceerd, maar dat ter zijde): http://www.chantalvandenbroek.com/ en Facebook: https://www.facebook.com/chantalvandb/.

Meer inspiratie

Wil je de foto’s van Chantal nog eens bekijken maar dan schermvullend? Klik dan op onderstaande galerij en laat je verwonderen door de foto’s van Chantal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.