Vragenvoor: 10 vragen voor Paul Lezwijn

Vragenvoor: 10 vragen voor Paul Lezwijn

Paul Lezwijn beantwoordt onze 10 vragen! Paul zette zichzelf in de spotlight door regelmatig foto’s te plaatsen in onze Flickr groep. Lees meer over Paul en bekijk zijn werk.

Hoe of wanneer ben je begonnen met fotografie? 

In mijn revalidatie periode ben ik begonnen met fotograferen, om de dag te onthouden en herrineingen vast te houden die belangrijk waren op dat moment. Hiervoor was de Iphone mijn ideale partner. In 2013 hebben ze een hersentumor verwijderd aan mijn hersenstam. Eind 2013 begin 2014 ben ik begonnen naast de herrineringen etc ook ander fotowerk te gaan maken. En zo langzaam aan ben er ik verder ingegroeid en is het een hobby die met passie uitgevoerd wordt.

Wat vind je het leukst om te fotograferen? En waarom? 

Mijn stijl in fotografie is heel divers. Van natuur tot studio werk. Maar het meest trekt mij toch de Waddenzee (genaamd onze achtertuin) Zo divers, zo anders elke dag. En zo rustgevend als je er bent. Een bron van inspiratie

Vragenvuur Paul Lezwijn

Vragenvuur Paul Lezwijn

waddenclouds_33861545722_o

Waar haal je jouw inspiratie vandaan en hoe zorg je voor een jouw specifieke uitstraling? 

Mijn inspiratie haal ik het meest uit de natuur, en het dagelijkse leven. Ik denk dat de manier van kijken en de tijd die je neemt om een foto te maken. Mij de specifieke uitstraling geeft.

Wat zijn je ambities/wat zou je willen bereiken? 

Mijn ambitie is dat meerdere mensen van mijn foto’s kunnen mee genieten.  Het zal niet door iedereen bewonderd en gewaardeerd worden. Zoveel mensen zoveel smaken. als er een enkel persoon een leuke reactie geeft op een foto, heb ik mijn doel bereikt.

Wat doe je in het dagelijkse leven als je niet aan het fotograferen bent? 

Door het ziektebeeld ben ik niet meer werkzaam. Met veel liefde en geduld zorgt mijn vrouw er mede voor dat mijn hobby tot uitvoering komt.

Vragenvuur Paul Lezwijn

Vragenvuur Paul Lezwijn

Wat zit er allemaal in je cameratas als je op pad gaat? 

Wow…euh…heb twee tassen [Symbool]. Momenteel als we onderweg zijn heb ik een Fuji X100F met de converters en een 10 stops ND. Voor wat serieuzer werk gaat de Nikon D750 met de 24-70 f2.8 en een godox AD-360 mee

En wat staat er nog op het verlanglijstje qua apparatuur? 

Als het mee mag zitten zou ik graag de 70-200 f2.8 er op termijn bij willen hebben.

Elke foto kent zijn verhaal. Welke foto uit je portfolio heeft het mooiste verhaal? En waarom? 

Een foto achter de dijk bij Wierum met het noorderlicht. Niet om dat de foto nou een technisch hoofdstandje is . Maar om het mee te maken, het te beleven samen met mijn vrouw.

Vragenvuur Paul Lezwijn

Afsluitend: Wat wil je de hobby, amateur of beginnende fotograaf nog als tip meegeven? 

Neem je tijd om een foto te maken, al is je omgeving nog zo hectisch. Kijk goed om je heen voor je de shutterbutton echt door drukt.

Meer werk van Paul Lezwijn vind je op flickr, Instagram en op Facebook. Wil jij ook deelnemen aan ons vragenvuur? Twijfel dan niet en stuur een mail naar info@defotoblogger.nl

 

One Reply to “Vragenvoor: 10 vragen voor Paul Lezwijn”

  1. Heftig, ontroerend maar vooral moedig verhaal Paul. Fantastisch om te lezen hoe je in de fotografie je afleiding en zelfs passie hebt gevonden. Je opnamen spreken mij zeer aan net zoals de bekende plekjes aan de Waddenkust.
    Ik wens je alle gezondheid toe en succes met je fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.