Vies worden is niet erg met Stealth Gear

Vies worden is niet erg met Stealth Gear

Heerlijk onbezorgd fotograferen betekent dat je vies kan gaan worden. En dit geldt helemaal bij natuurfotografie! Want als je op pad gaat de natuur in dan kan het nog wel eens zo zijn dat je vies word, de bomen en de grond zijn nou eenmaal niet schoon en deze maken je kleren vies. Want niet alles wat de moeite waard is om gefotografeerd te worden is bereikbaar vanuit een staande (en daarmee een schone positie).

Een ander aspect van natuurfotografie is dat je eigenlijk niet wilt opvallen. Je moet als het waren niet zichtbaar zijn als je door de bossen loopt. Een fel gele tas of helder blauwe jas waar ik wel eens mee op pad ging was niet bevorderlijk als je doel is niet opvallen.

Stealth Gear jas
Niet bepaald onopvallend hé :-), foto credit Larissa Rand

Laatst liep ik vroeg in de ochtend door het bos met mijn fel blauwe windjack aan. Ik kom boven aan de heuvel en kijk zo het veld met herten in. Een prachtig gezicht! De herten vonden het alleen wat minder geslaagd want ze hadden direct door dat er iets niet klopte, namelijk mij in de blauwe onnatuurlijke kleur jas. Rustig installeren om foto’s te nemen van deze setting ging hierdoor niet meer lukken.

Fotografie kleding

Nou zeg ik niet dat een spijkerbroek slecht is of dat je eigen kleding niet goed is. Nee, helemaal niet! Maar als je doel is om de natuur vast te leggen dan kan het nog wel eens helpen om kleding te dragen waarbij rekening gehouden wordt met de omgeving waarin je je bevind. Zo is er bijvoorbeeld de natuurfotografie kleding van Stealth Gear. Stealth Gear is een specialist in alles tbv natuurfotografie. Ze bieden verschillende artikelen aan waaronder broeken, jassen en fleece. Ik heb de gelegenheid gehad om alle drie de items te testen bij een zonsopkomst fotografie over de Veluwe. En ik kon je melden het was die dag bitter koud. Ik was dan ook blij dat ik deze kleren aan had want anders had ik het geen uren volgehouden 🙂 .

Broek met kniebeschermers
De broek heeft schuimrubberen kniebeschermers waardoor op de grond knielen geen straf meer is.
20150104-MAI_0303
De Fleece is lekker lang en ruim en sluit goed af. De bijpassende kleuren maken dat je niet opvalt! En prima te dragen zonder jas als het minder koud is.

Mijn ervaring met de kleding van Stealth Gear

Zoals ik hierboven beschreef werkt het niet om met een felblauwe jas door de bossen te lopen en dan te verwachten dat je wildlife zal gaan tegenkomen, wat jou niet door heeft (als dat überhaupt al mogelijk is). Dus ik ben nu al een aantal weekenden door de bossen aan het lopen in de kleding van Stealth Gear. En hoewel het kouder en kouder wordt merk ik er op zich vrij weinig van. Zo is alle kleding in de extreem serie winddicht en voorzien van een Teflon laag die de regen buiten houdt.

Stealth Gear jas

Door de dubbele laag van de kleding blijft de lichaamswarmte goed behouden en dat is zeker in de koude ochtenden waarin ik de foto’s neem geen overbodige luxe. De broek heeft daarbij ook nog eens een knie opvullingen waardoor je comfortabel kan fotograferen op je knieën. En de Fleece jack is zo groot dat je rug heerlijk warm blijft ook al ben je voorovergebogen.

Je merkt dat de kleding is ontworpen door goed te luisteren naar wat wij die aan natuurfotografie doen belangrijk vinden. De belangrijkste aspecten zijn ruimschoots vertegenwoordigd! Namelijk ruimte, bewegingsvrijheid, opberg mogelijkheden en aanpasbaarheid naar gelang als de situatie daarom vraagt.

Nadeel is een voordeel

Hoewel je niet wilt opvallen bij natuurfotografie wil je natuurlijk ook nog wel een beetje met fatsoen rondlopen. Daarom is er bij deze kleding gekozen voor de gulden middenweg. Er is geen overduidelijke camouflage aanwezig maar de kleding is wel volledig in de kleur tinten van een bos gemaakt. Hierdoor kun je de jas bijvoorbeeld ook prima dragen bij andere momenten van fotograferen, zoals stadsfotografie. Dit is een voordeel aan het nadeel van geen volledige camouflage te hebben.

In actie op het grote marktplein met de Mariakerk op de achtergrond
In actie op het grote marktplein met de Mariakerk op de achtergrond

Bergruimte en draagcomfort

Hier kan ik vrij kort in zijn. De zakken zijn diep en veelvuldige aanwezig. De pasvorm is prettig en doordat je de kleding eigenlijk altijd gebruikt bij fotografie zul je het niet erg vinden als het vies wordt. Althans ik kijk niet op een vlek meer of minder 😉 . En de jas tja deze gebruik ik tegenwoordig als dagelijkse jas, als ik op pad ga en dit bevalt prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.