Video’s maken met de LanParte HHG01

Video’s maken met de LanParte HHG01

Je zult het waarschijnlijk wel kennen super strakke films zogenaamd gemaakt met een iPhone of een andere smartphone. En uiteraard is dan je eerste reactie; ja natuurlijk, dit lijkt mij eerder een normale camera! Maar als ik je nou eens zeg dat dit wel kan, zou je mij dan geloven? Denk het niet hé. En eerlijk is eerlijk ik zou het zelf ook niet geloven als ik het niet zelf heb mogen uitproberen.Wat heb je nodig om die vervelende trillende video’s te vermijden? Eigenlijk heb je daar een handheld stabilizer voor nodig. En de LanParte HHG01 is een stabilizer die hiervoor geschikt is. We testen hem uit met een iPhone 6 en onderstaand vind je de test resultaten.

LanParte HHG01-3

Maar hoe werkt de LanParte HHG01 dan eigenlijk?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet ik eerst vertellen waar de LanParte HHG01 van gemaakt is. De Lanparte HHG-01 Stabilizer is gemaakt van ABS en aluminium legering. De stabilizer functioneert door maar liefst een 3-assige actieve stabilisatie en een actief gestuurd controle systeem. De HHG01 heeft een stille motor. En zal gebruikmaken van je polsbewegingen om tilt / pan acties te sturen.

LanParte HHG01-4

Waarvoor is deze te gebruiken?

Nou die vraag heb ik mij ook gesteld en het antwoord is verbluffend veelzijdig. Want naast dat de klem geschikt is voor diverse smartphones kan je er ook een GoPro action cam aan bevestigen. Dat betekend dat je filmpjes van alle dag kan maken zoals een leuke katten YouTube of nou ja eigenlijk alles wat je maar wilt vastleggen. Maar het feit dat er een GoPro op bevestigd kan worden betekend dat je ook te gekke actievideo’s kunt nemen tijdens het skiën, skateboarden en ga zo maar even door.

LanParte HHG01-2

Promofilm over de LanParte HHG01

Test films van DeFotoblogger

Bij voorbaat mijn excuus voor de lekker amateuristische manier van filmen en zo maar voor een product review moet eens de eerste keer zijn, en dat is in dit geval deze keer.

Film zonder de LanParte HHG01

Het resultaat van bovenstaand filmpje.

Film met de Lanparte HHG01

Het resultaat van bovenstaand filmpje.

Oordeel van de LanParte HHG01

Zoals je in de testfilms kunt zien is het nog wel even noodzakelijk om de LanParte HHG01 even te kalibreren bij het aanzetten. Maar eenmaal aan dan blijft hij lekker stabiel. Het comfort bij het vasthouden is ook prettig de soft touch materialen zorgen hier weer voor. Een bijkomend voordeel van dit apparaat is dat je geen vervelende vingers terugziet komen voor de camera wat je wel snel hebt als je de camera gewoon vasthoud. Maar of dit alles het waard is om 350 euro aan uit te geven… Tja handig vind ik het apparaat wel, de toepassingen zijn ook legio. Het is alleen de vraag hoe vaak je het gaat gebruiken. Ben je een video fanaat dan is dit jou product iig!

LanParte HHG01-5

Waar te koop

WaarPrijsDirect bestellen
CameraNu.nlVanaf € 349,-Direct bestellen
Kamera ExpressVanaf € 349,-Direct bestellen

Specificaties

Gewicht478gram
MateriaalABS en Aluminium
BatterijLi-ion, 11V, 1500mAh
Clip ruimte20mm
BalansgewichtAanwezig
Balanssysteem3 assig actieve stabilisatie (Tilt, Roll en Pan)
ControlesysteemSuggestie gestuurd
MotorenCustomized High Quality BLDC Motors
AfwijkingMaximaal 0.1 graden levelling error

 

One Reply to “Video’s maken met de LanParte HHG01”

  1. Mooi apparaat, heb vandaag verschillende van dit soort apparaten online bekeken en een 3 axis als deze is toch wel het beste. Is inderdaad de vraag of het de prijs waard is… Dat twijfel ik nog aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.