Video: Achter de schermen bij een cosplayer photoshoot

Video: Achter de schermen bij een cosplayer photoshoot

Achter de schermen bij een cosplayer photoshoot. In maart hebben we de Dutch Comic Con in Utrecht bezocht. Dutch Comic Con is een fantastisch evenement wat gericht is op comics, films, cartoons, games en alles wat daar afgelopen decennium uit is voortgekomen. Net als op de Amerikaanse conventies was er een artist alley met nationale en internationale tekenaars en bekende artiesten uit het genre. Daarnaast een tweedaagse Cosplay (mensen verkleed als comic figuur bijvoorbeeld Superman, maar ook Pokémon) wedstrijd.

Toen één van de cursisten een fotoshoot wilde doen met een groep cosplayers zeiden we gelijk JA en offerden er graag een zondag voor op. Helaas hadden de cosplayers zelf wat minder goede ervaringen met fotografen en shoots, maar omdat ze zo onder de indruk waren van Franks werk gingen we enthousiast aan de slag. De 6 dames hadden allemaal diverse kostuums mee die we in een set wilde neerzetten. Een foto moet immers een verhaal vertellen. Alles werd uit de kast gehaald en alle meegenomen attributen heben we gebruikt. Samen met veel rook hebben we prachtige platen gemaakt.

Zie hieronder de video van de cosplayer photoshoot met enkele backstage videobeelden. Ik heb geprobeerd om wat van de lichtopstellingen te laten zien zodat jullie kunnen zien hoe het er tijdens een shoot aan toe gaat en ervan kunnen leren. Leon Hofenk maakte de backstage foto’s.

cosplayer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.