In Fotografie tips

Een unieke trouwfoto nemen. Dat is een leuke uitdaging. En het is tevens de kijkers uitdaging van het perfecte plaatje van deze week. En omdat ik denk dat je wel wat hulp kunt gebruiken bij deze uitdaging geef ik je hier een paar tips. 

Vergeet vooral ook niet te kijken naar de tips van William. Hij verteld je zijn geheim voor een unieke trouwfoto. En vergeet dan niet om jouw mooiste foto in te sturen. Thuisopdracht

Een groot diafragma is een veilige keuze

Door het grootste diafragma te gebruiken zorg je voor een geringe scherpte/ diepte in je foto’s, dit maakt je foto’s aantrekkelijk. Doordat je het onderwerp scherp hebt maar de omgeving minder. Hierdoor is de omgeving wel aanwezig maar minder aanwezig, wat resulteert dat je oog automatisch naar het onderwerp gaat.

Verloving shoot - monetmine

Foto: Mon et Mine

Probeer eens te pannen of een wat langere sluitertijd zoals Giel deed

Bij panning volg je het onderwerp door de scherp te stellen maar mee te bewegen. Dit resulteert in beelden waarbij je actie suggereert en is daarom ideaal voor op de dansvloer. Een langzamere sluitertijd icm met een sync flitser zorgen voor een verhoogde sfeer weergave. Het punt wat scherpgesteld is komt nu nog beter naar voren.

Unieke trouwfoto Het perfecte plaatje Giel

Het perfecte plaatje Giel

Of probeer wat Giel deed met het verkeer op de achtergrond die door de snelheid wazig werd.

De pose van de bruid is belangrijk

Dit is het moment van de dag om flatterende beelden van de bruid te maken, ze is klaar om op de foto genomen te worden. Maak het extra boeiend door haar sierlijk te laten staan. Dus geen armen over elkaar heen :-), een flauwe bocht of kromming (iig niet recht op, maar meer een S vorm) zorgt voor een speelse setting zeker als de bruid ook nog haar boeket in haar handen heeft. Doe ideeën op in tijdschriften zoals Vogue en Cosmo.

Unieke trouwfoto van Nic Stoetman

Trouwfoto van Nic Stoetman

Laat de lijnen terugkomen in de foto

Probeer het meeste van de sterke architectonische lijnen die aanwezig zijn te gebruiken, zoals aanwezige pilaren, deze lijnen kunnen perfect dienen als achtergrond van je trouwreportage. Denk er wel aan dat bij het uitzoeken van de achtergrond, je de voorgrond  niet moet vergeten, de combinatie van beide maakt een perfecte compositie. Verken daarom altijd eerst de plaats op de aanwezige kenmerken en benut deze in je foto’s.

Verloving shoot - monetmine

Verloving shoot – mon et mine bruiloftsfotografie Elburg

Tip

Vergeet vooral ook niet te kijken naar de tips van William. Hij verteld je zijn geheim voor een unieke trouwfoto. En vergeet dan niet om jouw mooiste foto in te sturen. Thuisopdracht

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

We zijn er even niet, maar laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Danique van Gurp