DOWNLOAD HIER JE GRATIS CONTENT!

Ontzettend bedankt voor je inschrijving! Je ontvangt nu niet alleen de nieuwste tips en exclusieve aanbiedingen in je mailbox, maar je kunt nu ook onze handige e-books en belichtingsdriehoek spiekbriefjes downloaden! In de toekomst zal er steeds nieuwe content bij worden geplaatst. Zolang je voor onze nieuwsbrief blijft ingeschreven kan je deze pagina onbeperkt bereiken.

Download alle spiekbriefjes in één document

E-books

 

10 TIPS VOOR OPTIMALE SCHERPTE (AANRADER)

Èèn lichte trilling is genoeg om je foto volledig te verpesten. Gelukkig bevat dit e-book 10 onmisbare tips waarmee jij je foto’s naar een hoger niveau tilt. Door deze tips voortaan toe te passen tijdens je avondfotografie zullen je foto’s aanzienlijk scherper worden.

Download hier je e-book

 

10 waardevolle tips om je scherpte te verbeteren

Noorderlicht fotograferen – met Sven Broeckx

Het noorderlicht fotograferen kan jij ook! Het noorderlicht is één van de mooiste shows van moeder natuur. Hoe mooi zou het zijn om het noorderlicht zelf te bewonderen en te fotograferen? Landschapsfotograaf Sven Broeckx vertelt jou alles over het fotograferen van het Noorderlicht in dit uitgebreide e-book gevuld met de meest prachtige foto’s.

Download hier je e-book

 

WAAR LET JE OP BIJ AANKOOP VAN EEN STATIEF?

We zien het constant tijdens onze workshops. Statieven die eigenlijk te licht zijn en te onstabiel om scherpe foto’s mee te maken. Het is begrijpelijk, want de aankoop van een camera is al duur genoeg.

Waar moet je op letten tijdens de aankoop van een goed statief? In dit gratis e-book gaan we hier dieper op in. Schrijf je in om het e-book te ontvangen.

Download hier je e-book

 

Waar let je op bij aankoop van een statief

DE EFFECTEN VAN LANGE SLUITERTIJD BESCHREVEN

Avondfotografie is niet alleen technisch een uitdaging. Ook creatief zijn er een hoop uitdagingen te vinden! In dit e-book leggen we je kort de effecten van lange sluitertijd uit en laten we aan de hand van voorbeeldfoto’s zien hoe deze effecten eruit zien.

Lees o.a. over lichtstrepen, water dat ijs wordt, stervorming en het creëren van schimmen.

Download hier je e-book

 

De effecten van lange sluitertijd

Spiekbriefjes

Belichtingsdriehoek-cheat-sheet-DeFotoblogger.nl

Belichtingsdriehoek (illustraties)

Het kennen van de belichtingsdriehoek is van essentieel belang bij avondfotografie en bij fotografie in het algemeen. Tegelijkertijd is het ook de meest lastige stof om te begrijpen en te onthouden. Vergeet nooit meer hoe de belichtingsdriehoek werkt door deze belichtingsdriehoek cheat sheets! De instellingen diafragma, sluitertijd en ISO staan hier omschreven in handige illustraties.

Deze illustratie vertelt je wat het effect is van diafragma op het gebied van scherptediepte en je kunt nu zien welk diafragmagetal past bij een groot of klein diafragma. Ook ISO staat omschreven. Hoe hoger de ISO, hoe meer ruis je ziet. Tot slot zie je welke sluitertijd je kiest als je je onderwerp wilt bevriezen of als je bewegingsonscherpte wil zien.

Download cheat sheet
 

Belichtingsdriehoek (lichter of donkerder)

Deze belichtingsdriehoek cheat sheet vertelt je welke sluitertijd, diafragma en ISO je moet kiezen om een lichter of donkerder resultaat te krijgen. Daarnaast vertelt deze cheat sheet je bij welke waarde je meer of minder bewegingsonscherpte te zien krijgt, of je meer of meer scherpte krijgt meer of minder ruis. Beide cheat sheets zijn te downloaden op je computer, maar ook op je smartphone of tablet. Hierdoor kan je deze cheat sheets altijd raadplegen, ook onderweg.

Download cheat sheet
 
Histogram spiekbrief - DeFotoblogger.nl

Histogram cheat sheet

Door je histogram te gebruiken kan je controleren of jouw foto goed belicht is zodat je niet meer alleen afhankelijk bent van alleen je LCD scherm. Maar hoe doe je dat? Met dit histogram spiekbriefje laten we je zien hoe je het histogram kunt lezen.Deze cheat sheet is te downloaden op je computer, maar ook op je smartphone of tablet. Hierdoor kan je deze cheat sheets altijd raadplegen, ook onderweg.

Download cheat sheet
 
Witbalans spiekbrief DeFotoblogger.nl_

Witbalans cheat sheet

De witbalans mag niet onderschat worden. Het juist instellen van de witbalans voorkomt kleurzweem, zorgt voor natuurlijke kleuren en je kunt een bepaalde sfeer benadrukken.Met deze handige witbalans cheat sheets weet jij voortaan hoe je je witbalans kunt instellen en welk effect dit heeft op je foto.

Download cheat sheet