5 tips voor je vakantie fotografie

5 tips voor je vakantie fotografie

Het is mei en de vakantie fotografie tips vliegen je om de oren, iedereen weet wel een mooi plekje om te zien, en iedereen heeft ook wel een interessante tip voor je vakantie fotografie. Om je te helpen in de enorme aanwas krijg je van DeFotoblogger de meest gebruikte tips op een rijtje. Wel zo handig teruglezen, vind je ook niet?


Vakantie fotografie tip 1: Weet waar je heen gaat

Het meest belangrijke aspect van elke reis is weten waar je naar toe gaat, wat valt er te zien, hoe kom je er en wat kom je onderweg zoal tegen. Pas je reis aan naar de omstandigheden. Lees je op voorhand in voor de bezienswaardigheden en plan je fotografie apparatuur daarop.

Vakantie fotografie tip 2: Kies je apparatuur zorgvuldig

Waarschijnlijk denk je dat je alles mee moet nemen. Al je mooie lenzen voor beelden die je wilt gaan nemen maar, je hebt echt niet alle type lenzen nodig op vakantie. Zo is een telelens voor de meeste mensen niet noodzakelijk tijdens een vakantie, neem daarvoor in de plaats een goede allround telezoomlens mee, hier heb je meer aan. Je kan deze dan ook nog aanvullen met een mooie 35mm of 50mm primelens. Is gewicht een belangrijke factor voor jou? Beslis dan om bijvoorbeeld een compact-camera of systeemcamera mee te nemen.

Vakantie fotografie

Vakantie fotografie tip 3: Vroeg opstaan of lekker uitslapen?

Het is immers vakantie dus je hebt je nachtrust wel verdient. Heerlijk uitslapen dat wil iedereen wel, maar het kan voor je fotografie juist heel erg interessant om juist eens vroeg op te staan. De wereld ziet er heel anders uit als deze aan het ontwaken is. De stad komt tot leven, de schoonmakers maken de straat schoon voor weer een nieuwe dag, de marktkooplieden zetten hun kraampjes op. Allemaal idyllische beelden, zeker met de opkomende zon. Deze zon heeft tijdens het gouden uur een magische uitwerking op het licht, lees hier meer over de mogelijkheden.

Vakantie fotografie
Bron: Stefan Hefele

Vakantie fotografie tip 4: De cultuur en de details

In fotografie gaat het om dat ene moment vast te leggen en iedereen wil het grote plaatje vastleggen. Dat is heel erg begrijpelijk en ook zeker aan te raden maar kijk ook eens naar de kleinste details, zo kan je op de markt prima foto’s nemen van de lokale notenkraam of groenteboer zijn waar. Een ander aspect wat kan zorgen voor interessante opnames is de lokale bevolking zelf. Neem eens een paar mooie portret foto’s. Deze in combinatie met de detail foto’s maken je verhaal helemaal af.

Vakantie fotografie tip 5: Onthoudt de basis regels

Denk aan enkele basis regels bij het nemen van je foto’s. Zo is de regel van derde een mooie eenvoudig toe te passen richtlijn om pakkende foto’s te nemen. Maar ook het perspectief moet je niet vergeten, de voorgrond kan de diepte van je foto benadrukken. Beide regels zijn perfect voor landschapsfotografie maar ook direct toepasbaar in de stadsfotografie.

regel-van-derde

 

Extra tips:

Lees ook dit artikel:” Vliegtuig handbagage gewicht ” zo bent je gelijk voorbereid op de vlucht naar je vakantiebestemming! Eerder verschenen artikel over vakantiefotografie. En mocht je een auto nodig hebben op locatie kijk dan ook even bij Easyterra, ze zijn gespecialiseerd in nagenoeg alle landen van Europa.

Nog een aanvulling op deze tips? Laat het weten in je reactie 🙂 of mail naar: info@defotoblogger.nl

Steun DeFotoblogger door ons te volgen op:  Google+,Facebook, Twitter of Pinterest.

 

2 Replies to “5 tips voor je vakantie fotografie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.