In Fotografie tips

Sta jij ook wel eens klaar om tethered te schieten en werkt het dan ineens niet? Of wil je graag beginnen met tethered schieten en ben je bang voor problemen? Lees dan vooral verder voor de mogelijke oorzaken en oplossingen.

Zorg voor een goede en betrouwbare tether kabel.  Tether Tools maakt kabels voor bijna alle merken cameras. De kabels zijn ontwikkelt voor een stabiele en snelle overdracht. Dankzij de extra afscherming is de kabel duurzaam en door de oranje kleur is de kabel goed zichtbaar in een donkere studio.

tether-tools-cable-comparison

Tethered schieten Adobe Lightroom (LR)

lr-logoDe meeste fotografen gebruiken Lightroom om hun foto’s te capturen. Voordat je daarmee begint, controleer even het volgende; ondersteunt jouw LR versie jouw camera?  Check het hier: Adobe Lightroom supports your camera En heb je het juiste besturingssysteem voor deze LR versie.

  • Zorg ervoor dat LR up to date is en dat alle updates zijn gedownload en geïnstalleerd.

Lightroom for Mac OS updates

Lightroom for Windows updates

Wat moet je doen als je de tethered verbinding verliest?

Stop tethering via de instellingen en zet het weer opnieuw aan.
Werkt dat niet dan:

  • Zet je camera uit en weer aan, als dat niet werkt, trek de tether kabel eruit,
  • Sluit LR en
  • Herstart de computer
  • Open LR
  • Druk de kabel er weer in
  • Zet de camera aan, en check of je nu verbinding hebt

Voor Nikon gebruikers:

Haal je geheugen kaart uit de camera. Als je tethered schiet met je Nikon camera dan schrijft hij geen foto’s weg op de geheugenkaart in de camera. Als je een volle kaart er in hebt zitten, kun je deze er het beste uithalen, om storing in de data transfer te voorkomen. 

Wordt je camera niet ondersteunt door LR of Capture One, gebruik dan de software van de camera fabrikant en schiet naar een hotfolder.

tbp-diagram-1

Over het algemeen is Capture One veel stabieler en sneller, met minder problemen. In het zeldzame geval dat je bij de verbinding verliest helpt het al om de kabel eruit trekken (op je scherm zie je ook dat hij geen connectie met de camera heeft) en er weer opnieuw insteken, waarna Capture One zelf weer verbinding zoekt. Het opnieuw opstarten van de computer hoeft zelden.

Er is ook een goed help forum waar je diverse tips en trucks kan vinden http://www.phaseOne.com.

Probeer Capture One nu gratis of gebruik kortingscode AMBDOORHOF voor 10% korting in de store Phaseone.com/store

Wat je ook nog kan proberen is om een andere USB poort te gebruiken. Vooral als je een USB-C dongle gebruikt is dit een goede tip.

PROBLEEM: slechte of geen transfer met USB3 camera?

Heb je problemen om je USB3 DSLR camera te connecten met LR of Capture One of andere software?  Je bent niet de enige. De oorzaak is dat computer makers de stroom voorziening efficiënt maken en daarom  te weinig of dynamische (wisselend) stroom naar de USB poort sturen.

OPLOSSING: de TetherBoost Pro USB3 core controller van Tether Tools.

De TetherBoost Pro lost een probleem op wat veel USB3 camera’s en digitale achterwand gebruikers tetherboost-prohebben: plotseling verlies van de verbinding of helemaal geen verbinding. En helaas hebben veel bekende merken zoals Nikon, Canon, Phase One, Mamiya Leaf en Pentax hier last van.

De TetherBoost Pro zorgt voor een stabiele betrouwbare verbinding vanaf de camera naar de computer, tot wel 20 meter. Dankzij de TrueConnect LED indicator zie je of je verbinding goed is.  Je kan de TetherBoost aan je computer of tussen de verlengkabel en je camerakabel hangen. In enkele gevallen is stroom nodig in de verbinding, met de bijgeleverde kabel kun je hiervoor een accu pack gebruiken.

Filmpje Tether Boost:

tether-tools-logo

De Tether Boost Pro en andere Tether Tools producten zijn te koop bij de betere foto vak handel. Zie  www.tethertools.nu voor verkoopadressen.

Recommended Posts

Leave a Comment

Neem contact op

We zijn er even niet, maar laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search