Nieuw: Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD

Nieuw: Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD

Tamron Nederland, introduceert de nieuwe telezoom 70-210mm F/4 Di VC USD (Model A034), een compacte telezoom voor Full-Frame en APS-C DSLR camera’s van Canon en Nikon. Dit nieuwe Tamron objectief levert uitzonderlijke optische prestaties over het gehele zoombereik en heeft een unieke maximale afbeeldingsmaatstaf van 1:3.1, de hoogste in zijn klasse. Het ontwerp bevat een intern zoommechanisme, dat een solide mechanische constructie garandeert voor een duurzaam en betrouwbaar gebruik. De nieuwe Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD is tevens voorzien van een Dual MPU (Micro-Processing Unit) ontwerp, dat zorgt voor snelle en zeer nauwkeurige AF prestaties. De DUAL MPU zorgt voor een krachtige en specifieke aansturing van de Tamron VC (Vibration Compensation) beeldstabilisatie, voor een flexibel en universeel gebruik onder diverse omstandigheden. Daarnaast zorgt de Tamron Fluorine Coating en de vochtwerende constructie voor een betrouwbaar gebruik onder de meest uiteenlopende weersomstandigheden.

Kenmerken Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD

 1. Hoogwaardige telezoom met een vast maximum diafragma van F/4

Gebruikmakend van Tamron’s jarenlange kennis in het ontwerpen van objectieven, biedt de Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD zeer hoge optische prestaties met een hoog contrast en oplossend vermogen. De optische constructie (20 lenselementen in 14 groepen) maakt gebruik van drie LD (Low Dispersion) lenselementen om zo een effectieve compensatie van axiale en transverse chromatische aberraties te realiseren. Dit zorgt voor briljante en scherpe opnamen over het gehele beeldveld. Het grote en vaste F/4 diafragma over het gehele zoombereik, maakt een grotere controle over de scherptediepte mogelijk en zorgt voor een zeer fraaie bokeh. In vergelijk met andere telezoomobjectieven met dit bereik en lichtsterkte, is de nieuwe Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD lichter en korter gezien het gewicht van slechts  850 gram en een totale lengte van 174 mm. Dit zorgt voor een zeer comfortabel langdurig gebruik onder alle omstandigheden.

 1. Unieke hoge afbeeldingsmaatstaf en kortste minimale instelafstand

De Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD biedt werelds hoogste maximale vergrotingsmaatstaf van 1:3.1 en werelds kortste minimale instelafstand van slechts 0,95 m. Deze zeer korte scherpstelafstand over het gehele zoombereik biedt fotografen de mogelijkheid om schuwe dieren en  insecten te fotograferen op een veel grotere afstand dan met een specifiek macro objectief mogelijk is.

 1. Zeer praktisch intern zoommechanisme

Dankzij het interne zoom mechanisme van de Tamron 70-210mm F/4.0 Di VC USD, verandert de fysieke lengte van het objectief niet tijdens het zoomen. Hierdoor zijn er slechts minimale veranderingen in het zwaartepunt van het objectief, zodat het objectief zeer stabiel is én blijft tijdens het gebruik. Een fotograaf hoeft ook niet meer een stuk achteruit te gaan bij het fotograferen met beperkte ruimte, zoals bijvoorbeeld bij gaas in een dierentuin of door het glas van een ruit. Het ongewenst uitschuiven van de zoom naar een andere stand, bij het naar boven of naar beneden richten van de camera, is absoluut onmogelijk omdat de lengte van het objectief nooit veranderd. Het ontwerp van dit objectief zorgt voor een stevige grip en een robuust gevoel qua constructie. Het niet meedraaiende frontlens maakt het gebruik van polarisatiefilters veel eenvoudiger.

 1. Nieuw Dual MPU (Micro-Processing Unit) controlesysteem* geeft een sneller en nauwkeuriger autofocus en een verbeterde VC beeldstabilisatie

Dit innovatieve controlesysteem gebruikt een Dual MPU ontwerp met een krachtige verwerkingscomputer. Deze gebruikte MPUs hebben ingebouwde DSP’s (Digital Signal Processor) die een veel sneller en accurater autofocus plus een nog nauwkeurigere beeldstabilisatie oplevert. De combinatie van deze twee functies zorgen voor uitzonderlijke prestaties bij het fotograferen met lange tele-brandpuntsafstanden.

Excellente autofocus prestaties

Het  Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD AF-aandrijfsysteem maakt gebruik van een Tamron USD (Ultrasonic Silent Drive) ring-type ultrasonische motor voor een zeer hoge reactiesnelheid en een snel en zeer accurate scherpstelling. Bovendien heeft deze nieuwe Tamron telezoom ook een “Full-time Manual Focus override” mechanisme dat de fotograaf in staat stelt om onmiddellijk over te schakelen van AF naar handmatige scherpstelling, zonder dat daarvoor eerst een schakelaar omgezet hoeft te worden.

Zeer krachtige Tamron VC beeldstabilisatie

De nieuwe Tamron 70-210mm heeft het Tamron VC beeldstabilisatie systeem ingebouwd dat naar CIPA maatstaven een stabilisatie geeft van 4 stops. Zelfs onder slechte lichtomstandigheden en/of met langzame sluitertijden kunnen fotografen trillingvrij en uit de hand fotograferen.

 1. Fluorine Coating

Het voorste oppervlak van het lenselement van de Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD is voorzien van een beschermende Fluorine coating die water- en olie-afstotend is. Het lensoppervlak is hierdoor gemakkelijker schoon te vegen en minder gevoelig voor de schadelijke effecten van vuil, stof, vocht en vingerafdrukken.

 1. Vochtwerende constructie

Rond de bajonetvatting en op andere kritische punten zijn vochtwerende afdichtingen aangebracht om het binnendringen van vocht en vuil tegen te gaan. Deze afdichtingen zorgen voor een extra laag van bescherming bij het fotograferen onder slechte weersomstandigheden.

 1. Compatibel met de Tamron teleconverters

De nieuwe Tamron 70-210mm F/4.0 Di VC USD is compatibel met de Tamron TELE CONVERTER 1.4x (Model TC-X14) en TELE CONVERTER 2.0x (Model TC-X20). Deze verlengen de brandpuntsafstand van het gebruikte objectief respectievelijk met een factor 1.4 en 2. Beide Tamron teleconverters zijn speciaal ontworpen voor de Tamron telefoons en bieden daardoor niet alleen een hoge beeldkwaliteit, maar ook behoud van de weerbestendigheid.

Zoombereik overzicht bij gebruik van de Tamron 70-210 mm F/4 Di VC USD (Model A034)

 Op Full-Frame DSLR cameraOp APS-C DSLR camera
Zonder tele converter70-210mm109-326mm
Met 1.4x tele converter98-294mm152-456mm
Met 2.0x tele converter140-420mm217-651mm

 

Maximale afbeeldingsmaatstaf bij gebruik converter + Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD (Model A034)

 Maximale afbeeldingsmaatstaf
Zonder tele converter1:3.1
Met 1.4x tele converter1:2.2
Met 2.0x tele converter1:1.6

 

Beschikbare scherpstelmethodes bij gebruik met de Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD (Model A034)

 Bij gebruik

optische zoeker

Bij gebruik

live view mode

Diafragma
Met 1.4x tele converterAF  MogelijkAF* MogelijkF/5.6
Met 2.0x tele converterAF MogelijkAF* MogelijkF/8

 

* Bij onderwerpen met een laag contrast of bij lage lichtwaarden kan het leiden tot onscherpe opnamen.

 1. Compatibel met de TAMRON TAP-in ConsoleTM

De optionele Tamron TAP-in Console wordt via USB verbonden met de computer, en stelt je in staat om eenvoudig zelf de firmware van de Tamron 70-2100mm F/4 Di VC USD  te updaten. Ook is het mogelijk de standaardwerking van het AF en VC aan te passen, inclusief een fijn afstelling van het AF-systeem per boomstand en op diverse afstanden.

 1. Optionele statiefgondel is Arca-Swiss compatibel

Voor het snel, eenvoudig en veilig bevestigen van het objectief op een statief is er een speciaal voor de Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD ontwikkelde statiefgondel leverbaar. Door het scharnierende ringgedeelte, is de statiefgondel makkelijk te bevestigen, zelfs als het objectief al op de camera zit. Om alle voordelen van het lichte gewicht van het Tamron 70-210mm objectief te behouden, is de statiegondel gemaakt van een lichtgewicht en stevige magnesiumlegering.

 1. Elektromagnetisch diafragmasysteem voor het objectief met Nikon vatting

Een elektromagnetisch diafragma, dat al standaard is in objectieven met een Canon vatting, wordt nu ook toegepast in de objectieven met een Nikon vatting *2. Een meer exacte aansturing van het diafragma en de diafragmacontrole is mogelijk omdat de diafragmabladen nu worden aangedreven en bestuurd door een motor via elektronische pulssignalen.

*2 Alleen compatibel met Nikon camera’s voorzien van een elektromagnetisch diafragmasysteem (D5,D4s,D4,D3X,Df,D850,D810,D810A,D800,D800E,D750,D600,D610,D300S,D500,D7500,D7200,D7100,D7000,D5600D5500,D5300,D5200,D5100,D5000,D3400,D3300,D3200,D3100). (bron Tamron, januari 2018)

 1. Extern design met de nadruk op functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid

De Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD bouwt voort op het ontwerp dat gebruik maakt van een groot aantal organische rondingen en subtiel gepolijste vormen tot in fijne details. Dit is wat de Tamron tegenwoordig karakteriseert. De nieuwe 70-210mm komt nu met een zeer geavanceerd ontwerp dat ook veel belang hecht aan de functionaliteit en het gemak van de objectief in het gebruik.

Verlengde Tamron garantie tot 5 jaar.

Dit nieuwe Tamron objectief valt uiteraard ook onder de 5 jaar verlengde garantie van Tamron. Om aanspraak te maken op deze 5 jaar garantie dienen bezitters binnen 2 maanden na aankoop het objectief te registreren. Meer informatie over de Tamron 5 jaar garantie en registratie is te vinden op: www.5jaar-tamron.nl

Beschikbaarheid en prijzen:

De verwachte beschikbaarheid is medio mei 2018. De exacte leverdatum en de adviesverkoopprijs waren bij de publicatie van dit persbericht nog niet bekend.

 

2 Replies to “Nieuw: Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD”

 1. Dank je voor deze uitstekende review! Is het al bekend of deze prachtige lens ook voor de Sony E-mount wordt uitgebracht? Hij lijkt me namelijk een heel mooi en betaalbaar alternatief voor de mijns inziens erg dure Sony native lenses.

 2. Hoi John,

  Helaas is dat nog niet bekend, ik heb net al je waarschijnlijk zelf ook gedaan hebt op internet gezocht voor je. Maar helaas ook daar geen resultaat kunnen vinden.
  Ik zou zeggen hou de grote winkels in de gaten want voor een merk als Tamron moet wel een mount worden gemaakt.

  Gr, Maico

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.