Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD

Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD

Tamron introduceert met trots een geheel nieuwe ultra-groothoekzoom: de Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD (Model A037) voor Full-Frame en APS-C DSLR camera’s van Canon en Nikon. Een perfecte balans van uitmuntende optiek en ongekende mobiliteit. De visie achter de Tamron 17-35mm is die van een ultragroothoekzoom met een geheel ander concept dan de huidige Tamron SP 15-30mm F/2.8 Di VC USD (Model A012). Uiteraard wel met behoud van de hoge beeldkwaliteit, maar dan in een veel compactere en lichtere behuizing.

Met slechts 9 centimeter lengte en een gewicht van 460gram is dit met recht de kleinste en lichtste in zijn soort. Het brandpuntbereik loopt van een ultra brede 17mm voor het professioneel vastleggen van landschappen en architectuur, tot een zeer universeel inzetbare gematigde 35mm groothoek voor o.a. reportages en straatfotografie.

De 17mm heeft voor een ultra groothoek een hoge lichtsterkte van F/2.8 die langzaam verloopt naar F/4.0 in de 35mm stand.

De spatwaterdichte behuizing en de vocht- en vuilwerende Fluorine coating op de frontlens, maken het fotograferen onder alle weersomstandigheden mogelijk. De nieuwe Tamron 17-35mm F/2.8-4.0 Di OSD is de perfecte keus voor iedereen die kennis wil maken met ultra groothoekfotografie en daarbij de voorkeur geeft aan een objectief van compact formaat.

Optimale beeldscherpte door ingenieuze constructie

Hoge beeldkwaliteit voor het vastleggen van de kleinste details. De optische constructie (15 elementen in 10 groepen) gebruikt vier LD (Low Dispersion) lens elementen om de axiale chromatische aberraties, die kunnen voorkomen bij ultra-wide-groothoek zooms, te minimaliseren. Met twee exact geplaatste GM (Glass Molded Asfherical)-lenzen kan ook vervorming en andere aberratie op bevredigende wijze worden gecorrigeerd.

Als de kleinste en lichtste in zijn klasse en gericht op hoge beeldkwaliteit, hebben de ingenieurs bijzondere aandacht besteed aan de grootte. Het objectief is ook zorgvuldig ontworpen om de beeldscherpte tot aan de randen te garanderen en met behoud van een hoog contrast. De minimale scherpstelafstand tot het onderwerp voor het volledige zoombereik is een korte 28 centimeter. Hierdoor is het nog steeds mogelijk de achtergrond te vervagen wanneer het diafragma geopend wordt en het onderwerp dichtbij gefotografeerd wordt met deze ultra groothoekzoom.

Nieuw AF systeem: Optimized Silent Drive (OSD)

Het AF-aandrijfsysteem maakt gebruik van een OSD (Optimized Silent Drive) om een stille werking te garanderen. Door een innovatieve optimalisatie van het snelheidsreductie tandwielsysteem binnen het AF-systeem, is Tamron in staat om het aandrijfgeluid sterk te verminderen in vergelijking met conventionele AF objectieven met ingebouwde DC-motoren. Ook de AF-prestaties en -snelheid zijn sterk verbeterd.

Dus zelfs als stilte vereist is kan autofocus gebruikt worden zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over het produceren van geluid. De nieuwe Tamron 17-35mm is in staat om superieure AF-precisie te bieden voor exacte scherpstelling, zelfs bij het fotograferen van bewegende objecten. Daarnaast ondersteunt het objectief ook de meest geavanceerde trackingmogelijkheden van een bewegend onderwerp.

Zeer fraaie bokeh en bijzondere veelzijdigheid

Circulair diafragma voor een zeer zachte en fraaie bokeh. Het 7-bladige membraan is zo geconfigureerd dat het een gladde, cirkelvormige diafragmaopening behoudt, zelfs als het tot twee stops gediafragmeerd wordt. Dit creëert een gladde bokeh in lichtvlekken op de achtergrond en vermijdt ruwe diafragmavlekken met harde randen.

Compatibiliteit met de optionele Tamron TAP-in ConsoleTM. De Tamron 17-35mm (Type A037) is compatibel met de optionele Tamron TAP-in Console. Deze speciale accessoire wordt met USB verbonden met een computer, zodat gebruikers de firmware van hun objectief eenvoudig kunnen bijwerken en functies kunnen aanpassen, waaronder de fijn afstelling van het AF.

Optimale vochtwerende constructie en fluorine coating

Afdichtingen zijn zowel bij de bajonet als op diverse andere kritische gedeeltes van de behuizingaangebracht. Dit voorkomt het binnendringen van vocht en vuil in het objectief. Hierdoor kan de nieuwe Tamron 17-35mm ook onder de meest ruige weersomstandigheden worden gebruikt. Het oppervlak van de frontlens is gecoat met een beschermende fluorine coating met uitstekende water- en olieafstotende eigenschappen. De frontlens is hierdoor gemakkelijker schoon te maken en is minder gevoelig voor de schadelijke effecten van vuil, stof, vocht of vette vingerafdrukken. De coating zorgt ook voor een verbeterd niveau van duurzaamheid en zal zijn effectiviteit jarenlang behouden.

De nieuwe Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD voor Nikon zal vanaf begin september beschikbaar zijn en de versie voor Canon wordt begin oktober verwacht. De geadviseerde marktprijs voor de Tamron 17-35mm F/2.8-4 Di OSD is €729,00 inclusief B.T.W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.