Review: Tamrac Anvil 23 getest op locatie

Review: Tamrac Anvil 23 getest op locatie

De zomervakantie is achter de rug en ik mocht dit jaar genieten van 3,5 week rondreizen door Zuid Amerika. En net als afgelopen jaar had ik ook dit jaar weer wat leuke fotografiespullen mee om daar te plekken eens grondig te kijken of ze echt zo handig zijn zoals ons beloofd is. Dit jaar was onze partner Transcontinenta bekend van de high-end fotografie accessoires en lenzen. En omdat ik graag spullen test die voor de fotografieliefhebber goed betaalbaar zijn hebben we dit jaar gekozen voor 4 verschillende producten binnen een schappelijke prijsklasse. Zo had ik de Tamrac Anvil 23 Photobackpack, de Lensbaby creative kit, een Cullmann travel statief en een powerback (welke ook fungeert als zaklamp) mee. In dit bericht ga ik in op de Tamrac Anvil 23 Photobackpack.

Het doel: alles uit de Tamrac halen terwijl je 3,5 week door Zuid Amerika reist per openbaar vervoer. Dat is op zichzelf natuurlijk een ongelofelijk leuke uitdaging. En één die ik graag aan ga. Reizen per openbaar vervoer vind ik niet erg al ga ik normaal wel met een huurauto op pad. Maar dit is Zuid Amerikaans Bolivia en Peru en dan is een huurauto gewoon niet verstandig. Dat betekende ook dat de Tamrac Anvil 23 in vele kleine ruimtes gepropt moest worden terwijl de tas tot de max vol gepakt was.

iPhone image van de Tamrac Anvil in een beperkte ruimte
De tas past ‘net’ niet… of eigenlijk gewoon helemaal niet in het bovenvak. Hij blijft alleen liggen omdat de tas zo vol zat dat deze klem is komen te liggen…

Dit was een hele uitdaging en het zag er niet geheel fraai uit in de meeste gevallen.

De Tamrac Anvil 23 wat kan er in

Transcontinenta (1 van 1)-3

Met een flexibele indeling kan je veel verschillende items kwijt in de tas. Zo had ik doorgaans het volgende in de tas zitten; Canon 6D met een 24-70mm en een 70-200mm lens. Tevens had ik de Cullmann statief niet op de rugzak maar in de rugzak gedaan om dat dit makkelijker vervoeren is. De overige zaken welke ik in de tas propte waren: Stealth Gear ProZ filterset, afstandsbediening, Lensbaby creative set, Powerbank, diverse medicijnen (oa voor hoogteziekten en malaria), 3x batterijen, Sony handycam (super klein ding met slecht beeld kwaliteit, maar filmen wil je ook kunnen doen), schoonmaaksetje, een laptop met toebehoren en uiteraard de reispapieren en reisstekkers. Een heleboel zaken die je nodig hebt tijdens een reis. Maar de tas was nog niet vol, dus als je meer wou meenemen kon dat ook nog. Zo gebruikte ik de overgebleven ruimten voor snacks. En ja dat is niet het meest logische invulling maar als je de ruimte hebt dan gebruik je die ook.

De kwaliteit

Transcontinenta (1 van 1)-7

Het gaat hier om een professionele cameratas, en dat zie je. De padding is flexibel en lekker dun waardoor je ruimte houdt in de tas. Maar ondanks de beperkte dikte is de padding wel zo stevig dat je met een gerust gevoel al je mooie spulletjes erin wilt doen. De materialen aan de buitenzijden zijn weersbestendig en slijtvast. De tas is dan wel niet volledig waterdicht maar een dikke hoosbui kan die zeker wel hebben. En voor het echte stevige werk is er een raincover bijgeleverd.

Transcontinenta (1 van 1)

Comfort van de Tamrac Anvil 23

Wat ik belangrijk vind bij een fotorugtas of eigenlijk bij alle rugtassen is het draagvermogen en het algehele gebruikers comfort. Qua draagvermogen zit het met deze Tamrac wel goed. De straps zitten goed om de schouders heen en de draagband om je middel houdt de tas lekker stevig op zijn plek. De padding op de rug zorgen voor een buffer op de rug wat het zweten verminderd. En mocht je toch een behoorlijke lading in de tas hebben gestopt dan is er de mogelijkheid om de straps bovenaan de tas aan te passen. Hiermee is het mogelijk om tijdens het dalen en stijgen de hoek bij te stellen waardoor de balans behouden blijft. Dit is erg prettig in het algehele draagcomfort. Voor wat betreft het algehele gebruik, ook dit is wel goed. De tas is praktisch en gemakkelijk in het gebruik. Maar toch heb ik een paar verbeterpunten gevonden.

Transcontinenta (1 van 1)-6

Wat kan er beter

Hoewel mijn indruk over het algemeen goed is, zijn er toch een paar kleine punten waar naar mijn idee niet heel erg goed over nagedacht is. Om te beginnen is de tas best groot(diep), dat is prettig tijdens een dergelijke grote reis, en dat kan best onhandig zijn als je door een stad of door kleinere krappe ruimtes zoals een dicht begroeit bospad loopt. En ook kan het wat problemen opleveren als je in een kleine bus zit en je de tas eigenlijk boven je hoofd moet opbergen, zoals de foto boven aantoont. Het overkwam mij regelmatig dat de tas dan helaas niet paste en dan moet je deze soms uren op je schoot vasthouden. Gelukkig zijn hiervoor simpele oplossingen bedacht, zo kun je een kleiner formaat van de Anvil aanschaffen namelijk de Anvil 17. En als je de tas die ik getest heb te klein vind (dat kan je eigenlijk alleen vinden als je 500mm lens met lenscap wilt meenemen) kies dan de Anvil 27. Een ander praktisch punt vind ik de toegang tot je camera. Ik had mijn camera bovenin weggestopt zoals heel gebruikelijk is bij een cameratas, alleen wanneer je de camera wilt pakken zal je wel eerst het hoofdvak tot de helft moeten openen om je camera te kunnen pakken. Een topopening zou hierbij zeker van toegevoegde waarde zijn geweest.

Transcontinenta (1 van 1)-9

Conclusie

Ik ben over het algemeen dik tevreden over deze Tamrac Anvil 23, ondanks mijn opmerkingen over de bereikbaarheid. Het is in mijn optiek een prima tas die kwaliteit, de stevigheid en diverse toepassingsmogelijkheden zijn een enorme assit voor iedere fotograaf. En met een schappelijke aanschafprijs van rond de € 290,- (er zijn tassen die minder bieden voor het zelfde geld) is het een goede overweging voor de aankomende jaren.

Transcontinenta (1 van 1)-8

Specificaties:

  • Externe afmetingen – 31 x 47 x 25 cm (12 x 18.5 x 10 in)
  • Binnenmaten – 28 x 44 x 16 cm (11 x 17 x 6.5 in)
  • Gewicht – 2.1 kg (4.6 lbs)
  • 600D Polyester stof met 2x PU coating
  • 840D Polyester Dobby stof met 2x PU coating
  • 210D Oxford Nylon lining
  • YKK® ritsen
  • Duraflex® en Woojin® Acetal riemen
  • Geen PVC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.