Home | Talkshow fotografie in Rotterdam
Erop uit

Talkshow fotografie in Rotterdam

Burgerrechten, geweld, armoede, racisme en immigratie. Maar ook menselijkheid, warmte en aandacht voor het individu zijn thema’s die als een rode draad door het oeuvre van de Amerikaanse fotograaf Bruce Davidson (1933) lopen. Decennia lang fotografeerde Davidson de Amerikaanse samenleving, waarbij hij ook oog had voor diegenen voor wie de American Dream onbereikbaar lijkt. In Fotogasten #8  kijken we of het huidige Amerika de belofte van de American Dream nog in stand kan houden.

De hoofdgast van deze avond is fotografe Dana Lixenberg. In meerdere opzichten zijn er parallellen te trekken tussen haar werk en dat van Davidson. Zij verwierf internationale faam met haar fotoproject Imperial Courts. Imperial Courts is een achterstandswijk in South Central Los Angels, waar in 1965 en begin jaren negentig rassenrellen plaatsvonden. In 1993 bezocht Lixenberg als een van de weinige buitenstaanders deze wijk. Ze hanteerde hierbij dezelfde werkwijze als Davidson: jaren achtereen bleef zij terugkeren naar Imperial Courts en won zo langzaam het vertrouwen van de bewoners.

Wanneer, waar en wat kost het?

2 november, 20.00 uur
LantarenVenster, Rotterdam
Tickets 9 euro via nederlandsfotomusuem.nl

Programma met oa.:

Dana Lixenberg
Dana Lixenberg (1964, Amsterdam) leeft en werkt in New York en Amsterdam. Lixenberg werkt vaak aan langlopende projecten met een focus op individuen en gemeenschappen aan de rand van de samenleving. Met haar werk verwierf zij internationale faam en publiceert in bladen als Newsweek, Vibe, New York Times Magazine en Rolling Stone.

Jaap Kooijman
Jaap Kooijman (1967, Amsterdam) is mediawetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en auteur van Fabricating the Absolute Fake: America In Contemporary Pop Culture (2013). In een mini-hoorcollege laat Kooijman zien hoe celebrities—van popsterren als Beyoncé tot politici als Obama en Trump—de American Dream op verschillende manieren belichamen.

Victor Vlam
Victor Vlam (1984, Eindhoven) is Amerikakenner. Zijn passie voor Amerika heeft hij opgedaan tijdens zijn jeugd die hij doorbracht in New York en Virginia. In 2008 en 2012 voerde hij campagne voor president Barack Obama. In Fotogasten #8 schetst Vlam het huidige politieke en maatschappelijke Amerikaanse landschap en vertelt meer over hoe de jongere generatie naar Amerika kijkt.   

De presentatie is in handen van Saskia van Stein (directeur Bureau Europa in Maastricht).


workshop avondfotografie banner defotoblogger

Over de auteur

Maico Barneveld

Maico Barneveld

Oprichter van DeFotoblogger.nl en gepassioneerd fotograaf voor maic.nl. Ik maak graag foto's van gebieden waar anderen niet snel komen. Prijswinnaar van verschillende internationale wedstrijden, en als reviewer en reportage fotograaf voor verschillende merken/instanties zoals het WNF wil ik je graag meenemen in mijn fotografische wereld.

Reactie geven

Klik hier om een reactie te geven

Fotografie Blog Awards 2017

Wie zijn onze partners:

Transcontinenta Fujifilm Sigma Benelux Fotovakschool Image Map

Nieuwsbrief

Meer dan 30.000 volgers

Mis niets van DeFotoblogger en volg ons op de verschillende kanalen.

DeFotoblogger op Flickr

  • Fuel Girls@Monster Ink 2017
  • De oude brug
  • Go high to the sun.....
  • Eekhoorntjesbrood - Boletus edulis
  • Little Home
  • Ouddorp
  • paddestoel
  • paddestoel vliegenzwam
  • stokstaartjes @ BurgersZoo