In Fotografie nieuws
Volgens velen is Sony de top als het gaat om digitale fotografie. Sony vond het echter nog niet goed genoeg en komt nu met de Sony a9; een mirrorless full frame camera met een aantal zeer bijzondere features. 
  • ‘s Werelds eerste full-frame stacked CMOS-sensor met een resolutie van 24,2 MP
  • Continu fotograferen zonder blackouts tot wel 20 fps voor maximaal 241 RAW en 362 JPEG-afbeeldingen
  • Geluidloos en trillingsvrij fotograferen bij sluitertijden tot 1/32.000 sec
  • Brandpuntsvlakfasedetectie-AF-systeem met 693 AF-punten en 60 AF/AE-trackingberekeningen per seconde
  • Veel professionele functies zoals een Ethernet-poort voor bestandsoverdracht, twee sleuven voor SD-kaarten en een langere batterijlevensduur
  • 5-assige in-body beeldstabilisatie is in staat met 5,0 stops te compenseren

De nieuwe camera biedt veel indrukwekkende mogelijkheden zoals supersnel, continu fotograferen zonder blackouts tot 20 fps, 60 AF/AE-trackingberekeningen per seconde, een maximale sluitertijd van 1/32.000 seconde en nog veel meer. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door de CMOS-sensor waarmee gegevens 20x sneller kunnen worden verwerkt. De Sony a9 is de eerste full frame camera met deze sensor.

Het toestel heeft een scherpstelsysteem dat een fasedetectie met 693 AF-punten biedt. Het scherpstelsysteem dekt circa 93% van het beeld. De snelst bewegende onderwerpen kunnen hierdoor worden vastgelegd en gevolgd in het hele frame.

De nieuwe α9 heeft ook een trillingsvrije, volledig elektronische en geluidloze sluiter tegen vervorming zonder mechanisch spiegel- of sluitergeluid, waardoor de camera bij uitstek geschikt is voor situaties waarin stilte een absolute vereiste is.

Hoge gevoeligheid en breed dynamisch bereik

De 24,2 MP CMOS-sensor zorgt ervoor dat er een maximale hoeveelheid licht kan worden opvangen om levensechte beelden te produceren. De sensor zorgt voor het uitgebreide ISO-bereik van 100–51.200, uitbreidbaar naar 50–204.800. Deze innovatie garandeert bij alle instellingen optimale beeldkwaliteit met minimale ruis. Dit heeft DeFotoblogger al even kunnen testen met de Sony A7SII.

4K-video vastleggen

De α9 is tevens zeer geschikt voor 4K (3.840 x 2.160p) video-opnamen over de gehele breedte van de full-frame beeldsensor. De camera gebruikt in dit formaat een uitlezing van elke pixel zonder pixel binning om 6K aan gegevens te verzamelen. Deze oversampling zorgt ervoor dat hoogwaardig 4K-beeldmateriaal wordt geproduceerd met buitengewone details en diepte. Opnamen kunnen daarnaast worden gemaakt in het populaire Super 35mm-formaat.

Verder kan de camera Full HD op 120 fps in maximaal 100 Mbps opnemen, waardoor het beeldmateriaal kan worden gecontroleerd en eventueel bewerkt in 4x of 5x Full HD slowmotion.

Prijzen en beschikbaarheid
De α9-camera wordt verkocht in Europa met ingang van juni 2017 en tegen een prijs van ongeveer €5300.

Lees ook over de nieuwe Sony 100-400mm.

Sony a9Sony a9 Sony a9Sony a9  Sony a9

Recommended Posts

Leave a Comment

Neem contact op

We zijn er even niet, maar laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Sony G-master 100-400mm