REVIEW: Snel en eenvoudig foto’s nemen met de iPhone 6

REVIEW: Snel en eenvoudig foto’s nemen met de iPhone 6

Als echte freak op het gebied van nieuwe gadgets is voor mij de iPhone 6 ook een echte verslaving! Sinds ik er mee werk heb ik al vele foto genomen en ook een aantal APP’s uitgeprobeerd. Allemaal goed leuk en aardig denk ik zo maar het wordt nu wel eens tijd om ook wat op te gaan schrijven. Ik wil beginnen om je een aantal simpele basis instellingen toe te lichten.

Met deze tips wordt je iPhone 6 een echte vriend

“Als je een geweldige camera nog beter wilt maken, heb je innovatieve technologie nodig. Daarom hebben we nieuwe voorzieningen in de 8-megapixel camera ingebouwd, zoals een nieuwe sensor met Focus Pixels, verbeterde gezichtsherkenning en betere belichtingsregeling. Zo kun jij je concentreren op je foto’s. iPhone 6 doet de rest.”
Bron: Apple.com

Bedien je camera via het bedieningspaneel

Je hebt direct toegang tot je camera door in elk scherm omhoog te swipen. Je hebt nu direct toegang tot je camera en kunt dan gelijk foto’s nemen.

iPhone 6 Camera

Video’s maken met de iPhone 6

De iSight-camera maakt niet alleen foto’s maar geeft je ook de gelegenheid om video’s te nemen op 1080p HD bij 60bps. Nieuw in de iPhone 6 is de mogelijkheid tot dramatische slow motion video’s en timelapse-video’s. De autofocus zorgt ervoor dat je een continue scherpstelling hebt en de videostabilisatie houdt het beeld trillingsvrij. Een slow motion video maak je eenvoudig door op het BPS logo rechts onderin te klikken daar kies je dan vervolgens uit 240 bps of 120 bps om het gewenste effect toe te voegen.

Bust, Timer en Belichting

Met de Facetime HD camera maak je nu tot wel 10 foto’s per seconden om zodoende de perfecte foto te krijgen. En de iPhone selecteert voor jou de beste uit de reeks. Ideaal voor een selfie!

Timer functie van 3 of 10 seconden stel je eenvoudig in bovenaan het scherm en deze activeer je door de cameraknop in te drukken en weer los te laten als je klaar bent met je opnamen.

Nog een handige tool is de mogelijkheid om de belichting aan te passen. Tip op een willekeurige plek in het scherm en swipe omhoog of omlaag voor de juiste belichting!

De volumeknoppen

Loop je net als mij ook altijd zo te klooien met de cameraknop? Dan zul je blij zijn om te weten dat je met deze iPhone 6 ook foto’s kunt nemen met de volumeknoppen. En dit blijft niet beperkt tot de knoppen op de telefoon maar werkt ook met de volumeknop van de Apple Earpods.

2 Replies to “REVIEW: Snel en eenvoudig foto’s nemen met de iPhone 6”

  1. Goede aanvulling Richard, dat zou inderdaad ook een optie zijn. Persoonlijk ga ik wekelijks even door mijn fotostream en delete de foto’s die van een dusdanige kwaliteit zijn dat ik er nooit wat mee zou gaan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.