Een small flash gebruiken, laat het statief maar thuis!

Een small flash gebruiken, laat het statief maar thuis!

Een nieuwe manier van het gebruiken van een ‘small flash’ tijdens jouw fotosessie; laat je statieven maar thuis! Lees een gebruikersreview van Nederlands topfoto studiofotograaf Frank Doorhof.

”Tether Tools heeft onlangs de RapidMount geïntroduceerd. Met de RapidMount heb je eindeloos veel en unieke mogelijkheden om je licht neer te zetten. Als fotograaf weet je dat je soms afhankelijk bent van de locatie. hoe en waar je je licht op gaat stellen. Tether Tools heeft daarom een nieuwe reeks innovatieve “lighting tools” uitgebracht, zodat jij je licht nog beter kunt controleren.

Het allerbeste nieuws is dat ze niet duur zijn en niet afhankelijk van statieven. De RapidMound SLX in combinatie met de meegeleverde zelfklevende Rapid Strips zijn geschikt om je speedlights, small LED panels en andere lichtgewicht apparatuur overal en discreet op te hangen op bijna elk oppervlak zoals glas, metaal, porselein en graniet. Geen gestruikel over statieven op drukke evenementen zoals bruiloften.

Hang je speed lights op, waar en wanneer je maar wilt met de Rapid Mount SLX

De RapidMount SLX zit echt stevig vast aan de muur terwijl de uitstekende armpjes je speedlicht dragen. Een strap houd de flitser op z’n plaats. Hij is makkelijk te verwijderen zonderlijm resten achter te laten met de speciale, druk geactiveerde Rapid Strips. De SLX bied genoeg ruimte en stabiliteit voor diverse kleine lichtmodifiers, bijvoorbeeld de Rogue Flashbender of andere modifiers voor small flash.

Een soortgelijk product in de RapidMount serie is de Q20. Deze mount bevestig je ook met de Rapid Strips aan elke oppervlak en heeft een 1/4”-20 armpje die 360 graden kan draaien of 180 graden omhoog of omlaag kan. Hierop kan je bijvoorbeeld een mount voor een mobiele telefoon of Gopro bevestigen. Super voor bijvoorbeeld een time lapse of om speciale momenten vast te leggen, zoals nét voor de bruiloft. Je kan er ook een microfoon aan bevestigen die het geluid opneemt van de geloften bij het altaar.

De RapidMount is te combineren met diverse andere Tether Tools producten, zoals de Easy Grips, Max Clamps, PowerGrips en Armen. Nu te bestellen bij de betere foto vakhandel. Adviesprijzen inclusief BTW.

RMSLX RapidMount SLX inclusief 10 Rapid Strips€30,00
RMQ20 RapidMount Q20  inclusief 5 Rapid Strips€ 36,00
RMS30 losse Rapid Strips 30 pack (ook 120 pack verkrijgbaar)€ 28,00
RMUKT Rapid Mount Ulitmate Kit (RMSLX + RMQ20 + 140 strips)€ 126,00

Video: https://www.tethertools.com/product/rapidmount-slx-with-rapidstrips/

De SLX in gebruik (engelse versie over hoe te gebruiken)

(originele versie Tom Pitts)

Deelnemen aan een workshop van Frank Doorhof? Dat kan kijk voor beschikbare workshops hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.