Dit was SAIL Amsterdam 2015 in 50 foto’s!

Dit was SAIL Amsterdam 2015 in 50 foto’s!

SAIL Amsterdam 2015, wat een fantastisch evenement en wat een geweldige week heb ik daar gehad! Tijdens SAIL 2015 was ik namelijk aanwezig als fotograaf en heb ik het evenement vijf dagen lang van dichtbij mee mogen maken en unieke momenten op foto vast kunnen leggen. Het resulteerde in een unieke en spannende fotoserie met panorama’s, portretten en schitterende hoogtepunten. Laat je meenemen in een reis door SAIL 2015. Scroll door de tekst om naar de galerij te gaan,

20150819RGERSAILIN_WEB047

Dag 1: SAIL-In. De organisatie had geregeld dat ik om half 8 met een bootje uit Amsterdam mee kon varen naar IJmuiden om de SAIL-In van zo dichtbij mogelijk te kunnen fotograferen. Nou, dat is aardig gelukt. We hadden namelijk een persvlag op de boot waardoor we eerste rang bij de sluis konden liggen, terwijl de politie andere bootjes met veel gezag wegstuurden. Geweldig! We kregen al een stiekeme blik op de enorme tall ships achter de sluis, maar toen de sluis open ging wist ik niet wat ik zag. Enorme en prachtige tall ships die eindelijk hun reis naar Amsterdam konden doorzetten. Alle kleine bootjes gingen aan de kant alsof ze bang waren voor de enorme tall ships. Dansende oma’s, een complete fanfare aan boord op de Sans Souci en vele duizenden bezoekers langs de kant. SAIL is nu echt begonnen.

Na het fotograferen van de SAIL-In heb ik SAIl vanaf de A’DAM toren gefotografeerd.  De dag heb ik afgesloten met een prachtige vuurwerkshow.

Dag 2: NDSM-werf.  Bij de NDSM-werf hadden ze kleine activiteiten hadden voor alle leeftijden. Zoals gewoonlijk ging daar op de NDSM-werf een ontspannen en lekker zweverig sfeertje. Ik genoot daar met volle tuigen. Het hoogtepunt hiervan (letterlijk) was toen we fotografeerden vanaf de Faralda NDSM crane hotel waar ook werd gebungeejumpt. Opnieuw werd de dag afgesloten met een fantastische vuurwerkshow die ik vanaf het Movenpick hotel heb gefotografeerd. Jawel, het Movenpick hotel telt 21 verdiepingen. Het uitzicht was fantastisch!

Dag 3: Amsterdam Music Marina. Ik mocht mee met de Social Media boot, samen met onder andere Frits Barend en Enzo Knol, naar de SAIL Music Marina.  Er stond een Hollands avondje gepland met Martijn Fischer, Jan Smit en Nick & Simon. Wat een ongekend goede sfeer hing daar zeg! Leuk voor de foto’s. De Social Media boot was daarom ook omringd door vele tientallen bootjes. Een uniek gezicht. Ook dag 3 werd met een vuurwerkshow afgesloten.

Dag 4: opnieuw de Amsterdam Music Marina. Dit keer met een vertoning van Pirates Of The Caribbean met live orkest nadat ik in de middag een aantal tall ships heb bezocht. Op de Social Media stond dit keer Nanne Meijer, bekende vlogger, en fotograaf Jimmy Nelson. Ja, voor mij was dit een klein hoogtepuntje van de hele week. Samen op één boot met Jimmy Nelson. Ik was daarom ook erg blij toen hij vroeg om mijn visitekaartje. Top! Dit keer mocht ik tussen het publiek lopen en fotograferen wat toch weer een andere kijk op het concept Music Marina geeft. Onder de bezoekers zat oa Koning Willem Alexander. Opnieuw was dit een heerlijke avond. Dag 4 werd ook met een vuurwerkshow afgesloten en het was de grootste én de mooiste tot nu toe. Zie de laatste foto maar eens! Eruit met een knal.

Op Dag 5 vertrokken alle tall ships weer uit amsterdam tijdens de SAIL Thank You Parade. Een ereparade om de bezoekende tall ships te bedanken. Er is ook goed nieuws, want alle tall ships die deze editie aanwezig waren zullen ook over 5 jaar weer aanwezig zijn! De dag heb ik afgesloten met een feest in de Kromhouthal bestemd voor alle vrijwilligers die dit jaar keihard hebben gewerkt om het evenement in goede banen te leiden en in beeld te brengen. Chapeau! op Naar 2020! 🙂

Klik op een foto om een gallerij te beginnen.

2 Replies to “Dit was SAIL Amsterdam 2015 in 50 foto’s!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.