Bekende fotograaf uitgelicht: dance eventfotograaf Rutger Geerling

Bekende fotograaf uitgelicht: dance eventfotograaf Rutger Geerling

Ook in het nieuwe jaar gaat Erwin Bergkamp verder met zijn serie “Bekende fotograaf uitgelicht”. In eerdere berichten had Erwin het onder andere over Adrian Sommeling. Nu schrijft Erwin over een andere wereldberoemde Nederlandse fotograaf.

Na een aantal fotografen te hebben gehad die veel met compositie of beeldbewerking doen is het tijd voor een bekend gezicht die zich vooral bezighoudt met het vastleggen van ‘het moment’ en dan wel op de allergrootste dance evenementen ter wereld. We hebben het hier over een van de bekenste EDM (electronic dance music) fotografen van Nederland, misschien zelfs wel van de wereld! Zijn naam: Rutger Geerling.

Wie is Rutger Geerling

Rutger GeerlingRutger is al ruim 20 jaar actief in de EDM scene als fotograaf. Ik loop hem dan ook met enige regelmaat tegen het lijf op de verschillende grote festivals waar ik zelf kom. Daarnaast is hij te vinden op internationale festivals zoals Ultra Music. Rutger weet als geen ander de belevenis van het publiek en de gave momenten in een show vast te leggen. De interactie met het publiek of de enorme lichtshows, niks is te gek. Dit alles doet hij op verschillende manieren: vanuit het publiek, vanaf het podium, vanuit hoge torens en grote vuurwerkshows worden door Rutger zelfs vanuit de helikopter gefotografeerd!

Hieronder een greep uit het werk van Rutger:

En wat doe je naar 20 jaar EDM?

Rutger heeft na 20 jaar in de EDM fotografie heel veel fantastisch beeldmateriaal verzameld. In 2015 heeft hij het beste werk verzameld en is maanden bezig geweest met het samenstellen van een boek. Het boek is eind 2015 uitgebracht en wordt bewonderd en geloofd door vele grote namen in de EDM industrie. Namen als Armin van Buuren, Martin Garix & DJ Tiësto zie je voorbij komen als lovende recensenten! Een heel gaaf boek om te bekijken!

 

Meer weten over Rutger Geerling? Bekijk dan zijn webste www.rudgr.com of de website van zijn boek www.thisismychur.ch. Verder is hij te vinden op verschillende platformen zoals Facebook & Flickr.com.

Voor het gebruik van de afbeeldingen is toestemming verleend door Rutger Geerling.

One Reply to “Bekende fotograaf uitgelicht: dance eventfotograaf Rutger Geerling”

  1. Prima werk van Rutger. Ik denk dat zijn voorliefde voor JPG toch wel voortkomt uit het feit dat hij gewend is om lange sequences te maken en ook nog in full frame. Dat redt je niet in RAW. Dan lopen constant je buffers vol en kun je niet doorwerken. Door goed te belichten heb je inderdaad weinig nawerk. Ik draai sinds 1968 professioneel mee in het fotojournalistieke vak. Ik herinner me nog een ANP fotograaf die in de jaren 50 met vlakfilms had gewerkt. Per voetbalwedstrijd mocht je drie vlakfilms meenemen. De wedstrijd moest je vastleggen in twee shots en het liefst de hoogtepunten. De derde vlakfilm was voor reserve. Wat een schril contrast met de 6000 opnamen van een dance event. Ik heb de hele ontwikkeling meegemaakt en jarenlang in de doka geploeterd. Tijden zijn duidelijk veranderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.