Roodheid in gezicht verminderen

Roodheid in gezicht verminderen

Soms heb je een model met hele rode wangetjes, voornamelijk bij kindjes kom je dit tegen. Ik werk als fotobewerker voor een kinderfotografe en vrijwel elk kind heeft vuurrode wangetjes van de inspanning en plezier. Dit wegwerken is heel eenvoudig, als je het trucje even kent. Vanwege het betreffen van kindjes en omdat het niet mijn foto’s zijn kan ik die foto’s niet gebruiken, maar ik zal het in een kort filmpje laten zien op een van mijn eigen foto’s.

 

Wat je moet gaan doen is heel erg simpel:

1. Maak een nieuwe aanpassingslaag met kleurtoon/verzadiging
2. In het drop-down menuutje selecteer je de rode tinten
3.  Je gooit de verzadiging geheel omhoog zodat je kunt zien waar de rode tinten zitten
4. Vervolgens sleep je de soort ‘streepjes’ naar elkaar toe, tot je eigenlijk alleen dat stukje overhoud wat je weg wil hebben. Als het iets meer is is het niet zo erg, zo precies krijg je het niet.
5. Vervolgens zet je de verzadiging weer terug, maar iets verder dan waar je begon, op ongeveer -10 ofzo, beetje kijken wat nog mooi is en bij de foto past, en sleep je het schijfje in de kleurenbalk iets meer richting het blauw tot het rode wat geel is geworden.
6. Dan klik je dubbel op de witte aanpassingslaag in je lagenpalet en klik je op ‘omkeren’. Je pakt je brush in wit en je verft op de rode plekken. En tadaaaa, als sneeuw voor de zon!

Met dit simpele en snelle trucje zijn jouw modellen altijd rode-wangetjes vrij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.