REVIEW: LowePro ProTactic BP 250 AW

REVIEW: LowePro ProTactic BP 250 AW

Vandaag hebben we weer een nieuwe review! Dit keer heb ik de LowePro ProTactic BP 250 AW een tijdje in mijn bezit gehad en uitgebreid kunnen testen. De LowePro Protactic BP 250 AW is een tas voor mensen die behoefte hebben aan een robuuste, maar compacte tas die op vier fronten voldoet: bereikbaarheid, flexibiliteit, comfort en organisatie. De tas biedt ruimte aan een spiegelloze camera met standaardobjectief, drie tot vier extra objectieven of flitsers en een 11-inch laptop, tablet of Macbook Air.

Eerste indruk
De eerste indruk die ik van deze tas heb is zeer goed. Hij voelt zeer stevig en aan de achterkant voel ik drie sterke en zware pads die het dragen van de tas comfortabel maken. Het geeft mij ook een gevoel van veiligeid. Ook viel mij meteen de regenhoes op die mooi onderin de tas zit opgeborgen en zag ik handige lusjes aan de voorkant van de tas. Toen ik de tas verder ging bekijken zag ik dat de tas veel ruimte heeft en handige vakjes om andere dingen in op te bergen. Al met al een zeer goede eerste indruk.

Ruimte
De ProTactic 250 AW is een rugtas gemaakt voor spiegelloze camera’s. Heb je geen spiegelloze camera, maar een spiegelreflexcamera, maak je dan geen zorgen. Er nog nog twee updates met de 350 AW en de 450 AW. Ze hebben dezelfde features, maar zijn gewoon een maat groter. Heb je wél een spiegelloze camera, dan biedt de 250 AW meer dan genoeg ruimte voor je spullen zoals op onderstaande foto te zien is.

Zoals je op de foto kan zien zit er bovenop de tas een flap die je open kunt doen. Daar kan je je camera mét lens uit pakken om snel te kunnen fotograferen. Zo’n zelfde flap zit ook links én rechts onderaan de tas zodat je snel een andere lens kunt pakken. De flap aan de bovenkant is van zeer stevig materiaal en kan wel een flinke stoot verduren. Het geeft je het gevoel dat je niet de hele tijd bezig hoeft te zijn met het welzijn van je spullen. LowePro ProTactic BP 250 AW

Binnenkant van de tas
Aan de binnenkant van de tas vind je verschillende ruimtes die je zelf kunt ordenen door middel van het gebruik van klittenband. Afhankelijk van jouw apparatuur kan je de compartimenten dus zelf naar wens aanpassen zodat je korte, maar ook lange lenzen of flitsers goed vast kunt zetten zodat ze niet kunnen verschuiven in de tas. Op de foto is ook te zien hoe handig de flappen aan de linker- en rechterkant zijn. Je trekt zo je microfoon of lens eruit en hup, je kunt beginnen. Je hoeft daarbij de tas niet helemaal van je rug af te halen om je spullen te pakken. Als je dit netjes in de binnenkant organiseert, dan krijg je het er in de praktijk ook goed uit.

In de flap, die aan de achterkant zit, kan je een 11′ Apple laptop kwijt of een tablet, maar heb je ook nog twee vakken voor accessoires, paspoort, telefoon of notebooks. De voorkant van die vakken is doorzichtig zodat je kunt zien wat waar precies zit. De flap aan de achterkant heeft drie grote en stevige flappen die voor comfort zorgen, maar ook voor de bescherming van je materiaal. LowePro ProTactic BP 250 AW

Special features
Wat ik mooi en uniek vind aan de LowePro ProTactic BP 250 AW vind je aan de buitenkant. Er zitten van die rubberen elastieken op en dat maakt het mogelijk om nog meer dingen mee te nemen. Er zit bijvoorbeeld een extra klein tasje bij die je heel makkelijk kunt bevestigen aan de tas. Daarnaast zit er ook een kleine pocket bij waar je statief op kunt rusten. Door de meegeleverde riemen kan je daarmee stevig en slim je statief met je meedragen. Perfect bedacht. Daarnaast kan je er bijvoorbeeld ook pennen instoppen, energierepen, zonnebril of een voicerecorder. Je kan het zo gek niet bedenken en het voelt allemaal ontzettend degelijk aan. Let er natuurlijk wel op dat anderen ook bij die spullen kunnen 🙂

Aan de onderkant vind je standaard de ontzettend handige regenhoes verstopt. Als het regent, dan kan je snel en gemakkelijk de regenhoes volledig over de tas trekken en hoef je niet bang te zijn dat je spullen nat worden.

LowePro ProTactic BP 250 AW 

Conclusie
Tsja, ik heb geen minpunten over deze tas. LowePro is simpelweg een fabrikant die gewoon goede tassen levert. Het voordeel aan LowePro (en ook andere merken) is dat LowePro een enorm groot assortiment aan tassen heeft. Voor ieder wat wils dus. Kan jij je vinden in deze review, plan jij vaak je dag vooruit en ga je veel op pad? Dan is deze tas goed geschikt voor jou. Deze tas is voor de persoon die veel onderweg is in de stad. Ben je een natuur- of landschapsfotograaf, dan is waarschijnlijk een andere tas beter geschikt voor jou dan de LowePro ProTactic BP 250 AW. En denk eraan, de ProTactic 350 en de ProTactic 450 is er ook nog, mocht je wél werken met een professionele spiegelreflexcamera.

Binnenkort hebben we ook het kleinere broertje: de LowePro ProTactic 200 AW. Hou het in de gaten!

Deze LowePro ProTactic BP 250 AW is onder andere verkrijgbaar bij Degreef & Partner en heeft een prijs van rond de € 199,-. Bekijk nog een aantal foto’s van de tas en bekijk tot slot de video om voor jezelf beslissen of deze tas bij jou past:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.