In Fotografie nieuws

Veel kwaliteit en talent bij grootste natuurfotowedstrijd van Nederland

Het publiek kan vanaf vandaag 11 oktober online stemmen voor de Publieksprijs van de grootste natuurfotowedstrijd van Nederland, de WNF-Frans Lanting Photo Award. Op photoaward.wnf.nl staan 30 genomineerde natuurfoto’s van volwassen én jonge fotografen. De beelden zijn gekozen uit een recordaantal van 11.559 inzendingen door een jury onder leiding van de beroemde natuurfotograaf en WNF-ambassadeur Frans Lanting. Eind van het jaar worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars.

Vier prijzen

De WNF-Photo Award kent een Publieksprijs en drie juryprijzen: de WNF-Kids Award (6-11 jaar), de WNF-Young Talent Award (12-18 jaar) en de prestigieuze Frans Lanting Award voor volwassenen. De fotowedstrijd wordt voor de vierde keer door het Wereld Natuur Fonds georganiseerd in samenwerking met Frans Lanting. Lanting wordt beschouwd als één van de grote natuurfotografen van deze tijd. Al 40 jaar reist hij de wereld over om de schoonheid van de natuur vast te leggen.

‘Natuur is overal’

Juryvoorzitter Frans Lanting is onder de indruk van de ingezonden foto’s in de wedstrijd. “Wat zijn er toch veel talentvolle natuurfotografen in Nederland. De kwaliteit van de foto’s was ook dit jaar weer fantastisch. Het is een genot om alle inzendingen door te nemen. Het maakt niet uit of het foto’s zijn van verre oorden of van dichtbij in Nederland, want natuur is overal.”
Met deze fotowedstrijd hoopt Lanting anderen te inspireren voor natuurfotografie en daarmee respect voor de natuur te stimuleren. De hoofdprijs is een fotoreis naar een WNF-project en de prestigieuze WNF-Frans Lanting Photo Award. De winnaars in de categorieën voor kinderen en jongeren en de winnaar van de Publieksprijs ontvangen ook een bokaal en hebben een meet & greet met Jasper Doest. Verder krijgen alle winnaars een overnachting in Center Parcs.

Jury

De jury bestaat uit model, actrice én fotografe Kim Feenstra, WNF-ambassadeurs Humberto Tan, André Kuipers, de internationaal onderscheiden natuurfotograaf Jasper Doest en natuurlijk Frans Lanting zelf. Vanuit het Nederlands Fotomuseum is verder Marieke Wiegel jurylid. Zij werkte eerder voor onder meer World Press Photo en Magnum Photos in Parijs. WNF-expert Christiaan van der Hoeven completeert de jury. De juryleden letten bij hun beoordeling van de inzendingen enerzijds op het resultaat (accent op fotografie en beeld) en anderzijds op het verhaal achter het beeld.

Foto: Nicky van opstal, 14 jaar

Foto: Saskia Jans

Foto: Dirk Hoogenstein, 11 jaar

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

We zijn er even niet, maar laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Graduation Show 2017 FotovakschoolSamyang AF 35mm F1.4 FE