In Erop uit, Evenementen

Het is inmiddels maandagavond en de laatste dag van Professional Imaging 2017 zit er alweer op! Voor degene die niet weten wat Professional Imaging is: dit is de grootste vakbeurs van Nederland op het gebied van fotografie. Bijna een must go voor elke fotograaf. De beurs heeft plaatsgevonden van zaterdag 18 tot en met maandag 20 maart. Zo was ook ik één van de dagen aanwezig.

Professional imaging

Zoals je gewend bent van een beurs waren er natuurlijk veel demonstraties te zien. Bij oa Canon, Nikon & Sigma kon men op de stand de verschillende camera’s en lenzen uitproberen. De lenzen konden zelfs op de eigen camera uitgeprobeerd worden. De nieuwe camera’s van Canon waren hier natuurlijk ook aanwezig en konden getest worden. Nieuwtjes hadden Nikon, Canon & Sigma allemaal niet echt.

Wacom presenteerde zich met een prachtige stand waar ook hun producten uit te proberen waren. Daarnaast werd er eigenlijk continue door de mensen van Wacom gepresenteerd wat de mogelijkheden met de verschillende soorten tekentablets zijn. De meest opvallende tablet was wel de Wacom Mobile Studio Pro. Dit is in weze een complete PC gecombineerd met een tekentablet! Waanzinnige werking en hoge precisie bij het retoucheren van je fotos! Meer info vind je hier.

Naast de verschillende normale stands waren er dit jaar ook twee live theaters. Een van Adobe en de andere werd verzorgd door fotograaf Frank Doorhof. Hier kwamen gedurende dag verschillende fotografen demonstraties en presentaties geven. De meest opvallende speakers waren voor mij Glyn Dewis & Tom Krieger. Vooral Glyn Dewis is iemand die goed kan uitleggen waarom hij bepaalde dingen doet en wat hij aan het doen is. Zijn Live Shoot was schitterend om te zien en mee te maken! Daarnaast trof ik Rutger Geerling op de stand van Canon. Rutger was onlangs al onderwerp in mijn serie “Bekende fotograaf uitgelicht”. Het artikel over hem vind je hier.

Al met al was Professional Imaging een mooie beurs waar ongelooflijk veel te zien was. Teveel om op te noemen. Vooral zelf eens de nieuwe producten uit kunnen proberen is voor mij een reden om volgend jaar weer te gaan. De meeste zaken die men laat zien zijn al op andere beurzen voor het eerst gepresenteerd en daardoor heeft Professional Imaging vaak helaas geen grote onthullingen. Wie weet in 2018!

Professional Imaging in Vogelvlucht

Samen met een vriend heb ik een kleine videosamenvatting gemaakt van de beurs, zodat jullie een idee krijgen van onze dag.

Het filmpje is ook terug te vinden op mijn YouTube-kanaal. Als het je bevalt, vergeet dan niet te liken en te abonneren!

Professional Imaging 2018

Volgend jaar is er weer een nieuwe Professional Imaging, deze vind plaats van 24 t/m 26 maart 2018. Zet dit dus vast in je agenda! 🙂

Professional imaging

Recent Posts
Showing 2 comments
 • rob
  Beantwoorden

  Wel een zeer eenzijdige video impressie. foto van Leica stand is van vorig jaar en dat terwijl ze dit jaar een super mooie stand hadden met o.a. de nieuwe M10 die niet eerder te zien was op een beurs. Ook Fujifilm en Hasselblad zie ik niet. Ze komen ook niet voor in de video, net als Tamron met de hagel nieuwe SP 70-200mm G2 en de 150-600mm G2 die voor het eerst te zien waren. ZEISS met de super nieuwe Loxia 85mm , Samyang en ook profi tassen van Think Tank (met nieuwe modellen) en peak Design zie ik er niet in terug.
  de zin: “daardoor heeft Professional Imaging vaak helaas geen grote onthullingen” slaat dus nergens op!
  Een gemist kans zou ik zeggen en wellicht de volgende keer iets beter voorbereiden?
  rob.

  • Erwin Bergkamp
   Beantwoorden

   Beste Rob,

   Bedankt voor je reactie, als eerste: de foto van de Laica stand is niet van mij, die is inderdaad door een van mijn collega’s van de fotoblogger toegevoegd.

   In een film van een paar minuten niet heel veel meer tonen en in 1 dag filmen. Het is ook maar een korte impressie.

   Waar het volgens jouw ontbreekt aan voorbereiding, was ik juist voorbereid. De zaken die jij noemt heb ik allemaal op de beurs zien staan, maar waren daar (na zeggen van de medewerkers op de stand!) niet voor het eerst te zien!

   Maar zo te horen heb jij je ogen uitgekeken op de beurs. Dat is het belangrijkste.

Leave a Comment

Neem contact op

We zijn er even niet, maar laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search