Photomaster of Holland and Belgium

Photomaster of Holland and Belgium

Zaterdag 28 mei, op de Fotofair Stand nr. 99. Event Center in Beekse Bergen 1 Hilvarenbeek. Is de introductie van het nieuwe TV programma “Photomaster of Holland and Belgium”.
De voorinschrijving voor deelname aan Photomaster start op de aanstaande Fotofair.

‘Photomaster of Holland (and Belgium)’ is een reality tv format. Het bestaat uit totaal acht afleveringen van 45 minuten. Op basis van de online gegeven fotografieopdracht, worden er in de eerste aflevering 100 kandidaten uitgenodigd. Iedereen mag meedoen. Een leuke mix van amateur, semiprofessionele en professionals. Fotografen uit alle windstreken van Nederland en België. Natuur-, mode-, sport-, portret of drone-fotografie. In iedere aflevering staat weer een ander fotografie specialisme centraal.

De kandidaten worden beoordeeld op hun algemene kennis van fotografie, op hun kennis van fotografie-equipement en natuurlijk op hun werk. Benadrukt wordt bijvoorbeeld hoe belangrijk kijken is. Jij bent de fotograaf en de camera is je tool.

Henk en Jeannet Albronda, de entrepreneurs en organisatoren van het jaarlijks terugkerende evenement Fotofair (10.000 bezoekers) en ook de organisatoren van de succesvolle Fotowedstrijd.eu (9.000 ingezonden foto’s 2015), hebben samen met de Rotterdamse producenten Guno van Heckers en Adem Simitci dit nieuwe TV format ontwikkeld.
De omroep en de sponsoren maken ze in het najaar bekend.

De serie wordt gepresenteerd door een bekende Nederlander en een bekende Belg.
Een vakinhoudelijk sterk en betrokken jury bespreekt, bevraagt en beoordeelt de voor de aflevering gemaakte foto’s. De jury wordt per aflevering versterkt door een bekende fotograaf. Een ‘photomaster’ in het specialisme van de opdracht. Van een landschapsfotograaf tot een product fotograaf.

Dit programma heeft ook een belangrijk educatief element. Per aflevering worden er allerlei fotografieonderwerpen uitgelegd die belangrijk zijn voor de opdracht. Denk aan diafragma, sluitertijd, scherpte diepte, lichtgevoeligheid – iso waarde, lenstypes en ook over regelgeving met betrekking tot het werken met drone’s.
We volgen de kandidaten op de voet bij het uitvoeren van hun opdracht op locatie, bij het uitvoeren van foto nabewerkingen en bij de jurering. We leren in de afleveringen de kandidaten goed kennen. We bevragen ze over hun werkwijze, hun verwachtingen en hun ideeën of meningen over de andere kandidaten.

Doelgroep: vanaf 18 jaar
websites: http://photomaster.tv

One Reply to “Photomaster of Holland and Belgium”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.