OP/TECH E-Z Grip Strap

OP/TECH E-Z Grip Strap

Recentelijk heb ik de gelegenheid gehad om de E-Z Grip Strap uit te proberen. Er zijn veel verschillende versies van grip straps op de markt en ze variëren dan ook enorm in prijs en kwaliteit verhouding. Dit model van OP/TECH USA de E-Z Grip Strap is er één in het betaalbare segment met een advies verkoopprijs van € 34,95.

De OP/TECH E-Z Grip Strap is een afgeslankte versie van de normale variant en is bedoelt voor als je lekker actief bezig wilt zijn. Door het gebruik van rekbaar neopreen zit de band strak om de hand. Dit geeft een gevoel van veiligheid wat niet geheel onbelangrijk is natuurlijk, zeker als je snel je camera in de start klaar positie wilt hebben.

Ervaring

Bij het in ontvangst nemen van de E-Z Grip Strap heb ik niet gewacht en gelijk de verpakking losgetrokken om de grip strap aan mijn speelgoed te bevestigen. Het vastmaken is een makkie je verbind de uni loop met het oogje van de draagriem. Vervolgens zet je de metalen basis plaat (welke voorzien is van een rubberen bekleding om krassen te voorkomen) veilig vast op de statief aansluiting. Nu klik je de twee onderdelen aan elkaar dmv de Quick release en je hebt een draagriem. Om het draag comfort te verhogen vouw je de neopreen om de riem en het geheel is af en klaar voor gebruik.

OP/TECH USA E-Z Grip Strap

Al met al een prima grip strap, maar ik heb wel een puntje gevonden die ik wil delen. Het model wat ik mocht testen had een wat lange riem waardoor ik meer het idee kreeg dat de OP/TECH E-Z Grip Strap meer bedoelt was voor de wat grotere DSLR camera’s voorzien van een battery grip. Ik denk dat de Grip Strap dan beter tot zijn recht komt dan op de in mijn geval D7000 van Nikon. Hoewel de Grip Strap past hou ik toch wat materiaal over na het vastmaken en komt te Neopreen bescherming wat in de verdrukking zoals je kunt zien op de foto’s.

Maar wil je niet veel geld uit geven en toch voor zekerheid gaan dan is dit model het overwegen zeker waard.

OP/TECH USA E-Z Grip Strap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.