Home | Online een panorama foto maken
Fotografie tips

Online een panorama foto maken

 

Ken je de oude APS fotorolletjes nog? Voor wie deze rolletjes niet kent, dit was een speciaal soort film waarmee je zeer eenvoudig een panorama foto kon maken zonder dat je er zelf echt iets aan moest doen. Tegenwoordig is het maken van een panorama op een digitale camera wel mogelijk, maar gebeurd dat veelal in de nabewerking. Hiervoor is het handig om (semi) zware programma’s zoals Photoshop of Lightroom op je computer te hebben staan. Deze programma’s kosten een som geld, maar dat moet je er maar net voor over hebben. Uiteraard kan je veel meer met dergelijke programma’s, maar daarover wellicht een ander keer meer.Grampains panorama

Online een panorama maken

Voor wie geen geld wilt uitgeven aan een stukje software, maar wel een panorama wilt maken van zijn of haar foto kan ook online terecht. Zo kwam ik laatst door een twitteraar in aanraking met Dermandar.com. Dit is een online applicatie waarbij je jouw foto kan maken en kan delen als een panorama. Het werkt heel eenvoudig. Als je de foto’s geselecteerd hebt waar je een panorama van wilt laten maken, dan ga je naar www.dermandar.com

Dermander-1Vervolgend kies je welk type panorama je wilt maken. Je kan kiezen tussen een 360 graden (360 view) en een brede hoek van ongeveer 270 graden (wide angle). Kies jouw type en er opent een scherm waarin je de locatie van je foto’s kan selecteren. Kies 2 of meer foto’s en upload deze.

Dermander-2Het programma maakt uit de foto’s een beeld die je vervolgens kan opslaan op je eigen computer. Sla eenvoudig op en klaar ben je. Kies je ervoor om je foto te uploaden, dan moet je een account aanmaken maar dit wijst zich vanzelf.

Dermander-3Het eindresultaat is in verhouding tot de professionele programma’s best aardig. Een goede oplossing dus voor de mensen die geen Photoshop of Lightroom hebben. Ga jij het proberen?

panorama
Panorama beeld van de Twelve Apostellen in Australië.

Lees ook: een panorama foto nemen als een expert.


workshop avondfotografie banner defotoblogger

Over de auteur

Maico Barneveld

Maico Barneveld

Oprichter van DeFotoblogger.nl en gepassioneerd fotograaf voor maic.nl. Ik maak graag foto's van gebieden waar anderen niet snel komen. Prijswinnaar van verschillende internationale wedstrijden, en als reviewer en reportage fotograaf voor verschillende merken/instanties zoals het WNF wil ik je graag meenemen in mijn fotografische wereld.

Reacties

Klik hier om een reactie te geven

Fotografie Blog Awards 2017

Wie zijn onze partners:

Transcontinenta Fujifilm Sigma Benelux Fotovakschool Image Map

Nieuwsbrief

Meer dan 30.000 volgers

Mis niets van DeFotoblogger en volg ons op de verschillende kanalen.

DeFotoblogger op Flickr

  • Fuel Girls@Monster Ink 2017
  • De oude brug
  • Go high to the sun.....
  • Eekhoorntjesbrood - Boletus edulis
  • Little Home
  • Ouddorp
  • paddestoel
  • paddestoel vliegenzwam
  • stokstaartjes @ BurgersZoo