Nooit meer zonder stroom & draadloos schieten: Tether Tools, de oplossing?

Nooit meer zonder stroom & draadloos schieten: Tether Tools, de oplossing?

Tether Tools: ik was er al een tijdje door gefascineerd. Het leek mij zo handig, flexibel en iets dat eigenlijk elke fotograaf bij zich zou moeten hebben. De mogelijkheden tot tethered shooting, nóóit meer zonder stroom voor welk device dan ook en handige cable management tools en studio assecoires. Is het echt zo gaaf als dat het in eerste instantie lijkt? Ik review in deze blog de Tether Boost Power Kit. Lees je mee?

Inhoud van review:

  • TetherBoost Core Controller
  • TetherBoost A/C Power Adapter
  • Rock Solid External Power Bank (10,000 mAh)
  • StrapMoore Extender
  • TetherBoost USB-D/C Power Cable
Tether Boost Power KIt
Tether Boost Power Kit

Na hogere wiskunde nodig te hebben gehad hoe de producten zich eigenlijk tot elkaar verhouden, ben ik een beetje wijzer geworden. Kabeltjes die je los van elkaar moet of kan verbinden om op deze manier een stabiele connectie te waarborgen om tethered te kunnen schieten of juist je camera op te kunnen laden. Nooit meer zonder stroom door de meegeleverde powerbank die o.a. compatible is met jouw DSLR of laptop.

Tether Boost Core Controller

Tether Tools: Tether Boost diagram
Tether Boost diagram

De Tether Boost core controller is een klein apparaatje dat de stroom moet reguleren naar je camera, laptop of tablet via het 230V stopcontact of de meegeleverde powerbankEn heel eerlijk: ik moest in het begin ook even het lijntje volgen, wat precies waar in moest. Ik dacht in eerste instatie zelfs dat ik kabeltjes te weinig had. Dit was niet zo. Tethered shooting is en blijft iets interessants. En de accessoires van Tether Boost kan hier een hulpmiddel bij zijn.

De accu is bedoelt om de booster power te geven als er te weinig stroom in de “pijplijn” zit. Of als je het niet in het stopcontact kunt stoppen als je op locatie bent waar geen 230V stopcontact beschikbaar is.

Voor iedereen die tethered schiet kan deze oplossing een uitkomst zijn. Frank Doorhof gebruikt hem ook met zijn Sony A7R II om meer lengte in zijn tether kabel te krijgen. Altijd en overal, ook op locatie zodat klanten/cursisten/modellen enzovoorts kunnen zien hoe de foto wordt.

Als je een beetje onderzoek doet, blijkt dat de stroomvoorziening op de USB3 poort nogal instabiel is. Elke fabrikant gaat daar anders mee om.

Rock Solid External PowerBank

De prestaties van de Rock Solid External PowerBank waren boven mijn verwachtingen. Ik legde hem aan de lader om circa 16.00 uur en zag ik dat hij oranje kleurde. Dat betekent dus dat hij tussen de 25-70% was. Een dikke 2 uur later was hij vol. Dat vond ik nog redelijk rap. Het opladen van mijn telefoon ging ook erg snel en goed. Het opladen van je camera vind ik toch een eng idee. Een vreemd merk powerbank aan je camera hangen en dan opladen. Dan kan je net zo goed gewoon een extra volle accu meenemen. Hier zie ik het nut dus niet zo van in.

Het aansluiten van de Rock Solid Battery Pack had ik even moeite mee, hoe makkelijk het misschien ook lijkt. Vier kabeltjes werden geleverd met elk een ander doel en functie. Uiteraard bijpassend bij elke unit.

Tether Tools Power Boost Kit accupack aansluiting
Tether Tools Power Boost Kit accupack aansluiting

Het A/C Power Cord verbind je simpelweg met een van de 2 USB ingangen van de powerbank. Je steekt de adapter in het stopcontact en je powerbank laadt op! Als hij groen kleurt en dus weer ready-to-use is hoef je simpelweg alleen maar de USB kabel van je telefoon of tablet in één van de twee USB ingangen te stoppen. Geen angst: de powerbank regelt zelf het voltage en aantal ampere. Er gebeurt dus niks ergs met je apparatuur. Zo smpel werkt de powerbank eigenlijk. Ik denk dat de Tether Tools powerbank zowel voor smartphones als ook camera’s een van de betere powerbanks is die er op de markt te verkrijgen is.

De accu is niet bedoelt om de laptop op te laden. Daar zijn andere oplossingen voor die Tether Tools niet aanbiedt.

Tethering met Lightroom

Tethering door middel van het gebruik van Lightroom gaat razendsel met de Tetherboost kit. Snel, gemakkelijk en de RAW files staan direct in je Lightroom directory. Ideaal voor studiowerk of architectuurfotografie.

Tethered shooting m.b.v. Lightroom
Tethered shooting m.b.v. Lightroom

De TetherBoost Power KIT is bedoelt voor mensen die problemen hebben met tethered schieten. Dus je moet al wel in het bezit zijn van een tethering kabel, die wordt normaliter meegeleverd met je camera, of je kan hem los aanschaffen.

Conclusie

Het tethered shooting is erg handig als je op een dezelfde locatie staat (bijvoorbeeld een studio). Een Tether Tools kit kan hierbij helpen om het te vergemakkelijken. Het bijgeleverde kabeltje van nog geen 30 centimeter is het natuurlijk niet. De professionele producten die Tether Tools aanbiedt kunnen je er dus zeker bij helpen om je hogerop te komen. Het nut van de powerbank zie ik zelf niet zo in, maar het is wel een ideaal product voor het opladen van je smartphone of tablet (laptop ondersteund hij niet) met een bovengemiddelde accucapaciteit en gebruiksgemak.

De Tether Tools power kit is te koop bij de betere fotovakhandel of via de website van Tether Tools.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.