In Wedstrijden

Nikon heeft met trots de winnaars van de Nikon Photo Contest 2016-2017 bekendgemaakt. De Nikon Photo Contest wordt al sinds 1969 georganiseerd en is uitgegroeid tot een van de grootste internationale fotowedstrijden ter wereld. Ter gelegenheid van het jubileumjaar van Nikon werd er dit jaar ook een 100th Anniversary Award uitgereikt met het thema “Celebration”.

In totaal hebben er dit jaar 21.511 fotografen uit 170 verschillende landen en regio’s hun werk ingestuurd. Dit heeft uiteindelijk maar liefst 76.356 beelden opgeleverd. In termen van het aantal landen en regio’s waaruit de diverse inzendingen zijn verstuurd, is de Nikon Photo Contest nog nooit zo succesvol geweest.

Winnaars Nikon Photo Contest 2016-2017

Zoals bij iedere editie werd de jury gevormd door een panel van internationale fotoprofessionals uit diverse domeinen, dit jaar geleid door de wereldberoemde grafisch ontwerper en kunstdirecteur Neville Brody. Over de Nikon Photo Contest 2016-2017 zei Brody het volgende: “De inzendingen varieerden enorm in hun onderwerp: van sommige beelden werd je direct blij, terwijl ook een grote hoeveelheid van de beelden een politieke insteek hadden of een filosofische kijk boden op de wereld. De winnaars zelf lieten zien dat zij oog hebben voor de artistieke invulling van hun foto’s en dat zij in staat zijn om een verhaal te vertellen. Wereldwijde zorgen en problemen zijn vastgelegd en uitgedrukt in beelden die de realiteit aan het licht brengen – het zijn beelden die ons helpen beter te begrijpen wie we werkelijk zijn en beelden die ons blootstellen aan de grotere waarheden van de wereld waarin we leven”.

De deskundige jury ging dit jaar op zoek naar een winnaar van de “Nikon 100th Anniversary Award”, terwijl de winnaar van de “Most Popular Entry Award” is gebaseerd op de stemmen van de deelnemers zelf. Vervolgens heeft de jury uit alle inzendingen voor deze categorieën een overall winnaar geselecteerd, die met de “Grand Prize” naar huis is gegaan. De winnaars van de “Nikon 100th Anniversary Award”, de “Most Popular Entry Award” en de “Grand Prize” staan hieronder. Bovendien heeft de jury per categorie en format (een enkele foto, een fotoserie en video) een eerste, tweede en derde prijs uitgereikt.

“Nikon 100th Anniversary Award” Winnaar: Annamaria Bruni (Italië)

“Nikon 100th Anniversary Award”
Winnaar: Annamaria Bruni (Italië)

 “Most Popular Entry Award” Winnaar: Dorte Verner (Verenigde Staten)

“Most Popular Entry Award”
Winnaar: Dorte Verner (Verenigde Staten)

“Grand Prize” Winnaar: Yuanyuan Tian (China)

“Grand Prize”
Winnaar: Yuanyuan Tian (China)

Recommended Posts

Leave a Comment

Neem contact op

We zijn er even niet, maar laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Frederik-buyckx_belgium_professional_landscape_2017