Nieuw: Samyang AF 24mm F2.8 FE

Nieuw: Samyang AF 24mm F2.8 FE

Samyang in de Benelux, kondigt hierbij met trots haar 2e Full-Frame autofocus pancake objectief aan voor de Sony E mount, de Samyang AF 24mm F2.8 FE. Een klein objectief met krachtige prestaties. Het is ideaal voor zowel dagelijkse- als reis- en architectuurfotografie.

Dit lichtgewicht groothoekobjectief heeft de befaamde beeldkwaliteit van Samyang’s groothoekobjectieven en heeft tevens een stil, snel en nauwkeurig autofocussysteem. Dit nieuwe Samyang AF objectief brengt het aantal AF objectieven voor Sony Full-Frame E mount, met de bestaande AF 14mm F2.8 FE, Af 35mm F/2.8 pancake, AF 35mm F/1.4 en de AF 50mm F1.4 FE objectieven, op vijf. Daarnaast heeft Samyang ook nog een AF 14mm F/2.8 voor Full-Frame Canon DSLR’s.

Tiny but Wide

De nieuwe Samyang AF 24mm F2.8 FE weegt slechts 93 gram en is maar 3.7 centimeter lang (zonder zonnekap en lensdop). Dankzij Samyang’s uitzonderlijke optische technologie zit dit compacte AF objectief toch vol met elementen die voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit zorgen. Het is opgebouwd uit zeven elementen in zeven groepen, drie asferische lenselementen en twee hoog refractie lenselementen plus een Samyang Ultra Multi Coating om aberratie en overstraling te minimaliseren. De Samyang AF 24mm levert hoge resolutie opnamen van het centrum tot en met de hoeken.

Perfecte partner voor allround fotografen

Dit nieuwe objectief is speciaal ontworpen om perfect samen te werken met de Full-Frame mirrorless camera’s met Sony E mount. Op een Full-Frame sensor geeft de AF 24mm een indrukwekkende grote beeldhoek voor weidse perspectieven. Op een APS-C type Sony camera zoals o.a. de A6500 geeft het een beeldhoek die vergelijkbaar is met de zeer universele 35mm, die voor veel (straat)fotografen de standaard is.

Klein met grootse en weidse prestaties, en een 24mm brandpuntsafstand maken dit Samyang AF objectief de beste keuze voor fotografen die het dagelijks leven willen vastleggen in een hoge kwaliteit. Het autofocus is ten opzichte van de 35mm pancake verbeterd en is nu nog sneller en stiller. De Samyang AF 24mm F/2.8 FE is ideaal voor het vastleggen van outdoor bezigheden zoals: wandelen, sport-, architectuur- en landschapsfotografie.

Het heeft ook een zeer korte minimale scherpstelafstand van slechts 0.24m en is daardoor ook zeer geschikt voor “food”- en fashionfotografie. Je kunt een klein voorwerp groot in beeld brengen met de achtergrond nog duidelijk zichtbaar. Zo maak je eenvoudig en indrukwekkend de relatie zichtbaar tussen je hoofdonderwerp en de omgeving.

Kenmerken van de Samyang AF 24mm F/2.8 FE:
• Met 93 gram en 3,7cm. lengte een unieke en zeer compacte Full-Frame AF groothoek.
• Hoge beeldkwaliteit van het centrum tot in de hoeken door 5 speciale lenselementen.
• Samyang Ultra Multi Coating zorgt voor sterke vermindering flare en ghosting
• Verbeterd snel een stil autofocus
• Zeer korte minimale scherpstelafstand van slechts 0,24m.
• Zeer goede prijs/kwaliteitverhouding.

Beschikbaarheid en prijs

De Samyang AF 24mm F2.8 FE zal in juli beschikbaar zijn via de erkende Samyang Benelux dealers voor een adviesprijs van € 329,00 inclusief B.T.W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.