Nieuwe Samyang 14mm f2.8 voor Nikon

Nieuwe Samyang 14mm f2.8 voor Nikon

Samyang Benelux, introduceert het langverwachte eerste autofocus objectief voor de Nikon F mount voor DSLR camera’s met een Full-Frame sensor: de Samyang AF 14mm F2.8 F. Deze nieuwe AF 14mm F2.8 is ontwikkeld met gebruikmaking van Samyang Optics’ wereldwijd bekende hoogwaardige optische technologie in het ontwerpen en vervaardigen van objectieven.

Professionele beeldkwaliteit

Dit eerste Samyang autofocus objectief voor Nikon is het ultieme voorbeeld van Samyang’s met awards bekroonde optische technologie, met name in het groothoek en ultra-groothoek bereik. De lensopbouw van de Samyang AF 14mm F2.8 Nikon F bestaat uit 15 elementen in 10 groepen, waaronder twee asferische elementen, vier elementen met een hoge refractie (HR), en één element met een extra lage dispersie (ED). Dit minimaliseert vervorming en chromatische aberraties en zorgt voor een hoge opnameresolutie. Dit objectief biedt een zeer brede beeldhoek van maar liefst 116,6 graden, zodat het een unieke kijk en perspectief biedt op de wereld om ons heen. Ook dit ultra-groothoekobjectief van Samyang is voorzien van zeven ronde diafragmabladen, zodat het bij dichtbij opnamen een fraaie bokeh kan creëren.

Sneller, accurater en stiller autofocus

Door toepassing van lichtgewicht lensdelen en een korte verschuiving van de lensdelen over het scherpsteltraject, is het autofocus van de Samyang AF 14mm F2.8 Nikon F stil, snel en accuraat. Hierdoor kan het ook ingezet worden in situaties waarbij de fotograaf zo onopvallend mogelijk moet blijven.

Lichtgewicht en weersbestendig

Deze zeer compacte Samyang AF 14mm voor Nikon weegt slechts 484 gram (zonder lensdop en zonnekap) en is daardoor het ideale objectief voor op reis om al die onvergetelijke momenten vast te leggen. De vochtbestendige afwerking maakt het ook mogelijk om ook onder minder gunstige weersomstandigheden gewoon door te fotograferen. Met een minimale scherpstelafstand van slechts 0,20 meter, is het mogelijk om overal en altijd bijzondere close-up shots te maken, van bijvoorbeeld huisdieren, voedsel, en producten. Door de extreme groothoek wordt niet alleen het onderwerp op de voorgrond groot afgebeeld, maar is ook de omgeving duidelijk herkenbaar. Tot slot zorgt de praktische AF/MF schakelaar voor het snel wisselen tussen autofocus en handmatige scherpstelling, een must voor iedere professionele fotograaf.

Beschikbaarheid en prijs

De nieuwe Samyang AF 14mm F2.8 Nikon F is een zeer fraaie aanvulling op het al zeer ruime en hoogwaardige assortiment Samyang groothoekobjectieven zoals de handmatig scherp te stellen 14mm F2.8 en de high-end XP 14mm F2.4. Binnen de categorie autofocus objectieven is daar zowel het AF 14mm F2.8 FE autofocus voor Sony Full-Frame mirrorless camera’s, als de recent geïntroduceerde Samyang AF 14mm F/2.8 en AF 85mm F/1.4 voor Canon EF. Hierdoor staat het totaal aantal Samyang autofocus objectieven nu op acht.

De Samyang AF 14mm F2.8 Nikon F is begin september beschikbaar via de erkende Samyang verkooppunten en heeft een adviesverkoopprijs van € 789,99 inclusief B.T.W.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.