Nieuwe AF-S NIKKOR 180–400mm voor Sport en natuurfotografen

Nieuwe AF-S NIKKOR 180–400mm voor Sport en natuurfotografen

Nikon breidt haar assortiment objectieven uit met de AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR, het eerste teleobjectief in het NIKKOR-assortiment met een ingebouwde 1,4x-teleconverter. Dit zoomobjectief produceert altijd scherpe, stabiele beelden en biedt een bereik van 560 mm zodra de situatie daarom vraagt.

Van het sportstadion tot hoog in de bergen, met de AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR mis je geen enkele actie meer. Met de degelijke en gunstig geplaatste schakelaar kan de ingebouwde teleconverter eenvoudig worden bediend met één vinger zonder ook maar iets in te boeten aan scherpte en zonder de cameragrip los te laten. Hiermee kan het zoombereik eenvoudig vergroot worden van 180-400 mm (f/4) tot 560 mm (f/5.6) in een fractie van een seconde.

AF-S NIKKOR 180–400mm

Bovendien biedt Nikon’s vibratiereductie (VR) een indrukwekkend voordeel van vier stops waardoor onscherpte door cameratrilling effectief wordt beperkt, zelfs wanneer de teleconverter is geactiveerd. Dankzij de SPORT VR kunnen actiefotografen met succes snel bewegende onderwerpen volgen, terwijl de geavanceerde autofocus garant staat voor een uitmuntende onderwerp herkenning.

Tot slot bevat het geavanceerde optische ontwerp een fluorietlenselement voor gewichtsbesparing en zijn de gebruikelijke posities van de zoom- en scherpstelring omgewisseld voor een betere, stabielere bediening.

AF-S NIKKOR 180–400mm

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux, zegt hierover:

“Dit teleobjectief is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de eisen van professionele sport- en natuurfotografen die tot het uiterste moeten gaan om de perfecte foto te kunnen maken. Dankzij geavanceerde optische technologie betekent dit meer veelzijdigheid en een groter bereik, zonder concessies te doen aan gewicht en prestaties. Dit betekent in de praktijk dat je minder vaak van objectief hoeft te wisselen en geen moment meer hoeft te missen omdat je tijdens het schakelen van de teleconverter de ontspanknop niet hoeft los te laten. Dit is ideaal wanneer je buiten op locatie aan het werk bent en voorbereid moet zijn op onverwachte situaties.”

AF-S NIKKOR 180–400mm

Overzicht van de belangrijkste functies

Ingebouwde 1,4x-teleconverter: het zoombereik van 180-400 mm (f/4) kan met één vinger worden uitgebreid tot 560 mm (f/5.6) zonder dat daarbij het oog van de camerazoeker afgehaald hoeft te worden of de grip op de lens en body hoeft losgelaten te worden.

Scherp op elke afstand: scherp van rand tot rand over het gehele zoombereik, zelfs als je fotografeert met het grootste diafragma.

Snel en stabiel: dankzij Nikon’s VR is het mogelijk te fotograferen met sluitertijden die tot wel vier stops langer zijn dan anders mogelijk zou zijn uit de hand.1 Dankzij de VR-stand SPORT volg je makkelijker snel bewegende onderwerpen.

Altijd accuraat: de geavanceerde AF-tracking houdt snel bewegende onderwerpen scherp in het vizier. Een elektromagnetisch diafragma garandeert een exacte belichting bij hoge beeldsnelheden.

Klaar voor de natuur: elk bewegend onderdeel van het objectief is volledig afgedicht en weerbestendig. De fluorcoat stoot water, stof en vuil actief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit.

Prijs en beschikbaarheid

De AF-S NIKKOR 180–400mm f/4E TC1.4 FL ED VR is vanaf 8 maart 2018 te koop voor een consumentenadviesprijs van €11.999 incl. BTW.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.