In Lenzen en objectieven

Met de nieuwe AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR biedt Nikon sport-, natuur- en reisfotografen de mogelijkheid om stabielere tele-opnamen uit de hand te maken. Dankzij de snelle AF met de VR-stand SPORT kun je eenvoudig snelle actiescènes volgen en scherp vastleggen. Dankzij de lichtere, weerbestendige constructie kunnen fotografen dit objectief overal mee naartoe nemen.
70-300mm_f45-56e_01_dc

Van de blik van de winnaar tot voorbijvliegende vogels: met de nieuwste versie van dit FX-formaat telezoomobjectief maak je ook prachtig scherpe foto’s en video’s bij opnamen uit de hand. Net als elk AF-P NIKKOR-objectief, beschikt de nieuwe AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR over Nikon’s stappenmotor wat ervoor zorgt dat het objectief extra snel en stil scherpstelt op het onderwerp.

Bovendien is de vibratiereductie (VR) van deze versie sneller, stiller en effectiever en heeft het de VR-stand SPORT overgenomen van Nikon’s professionele objectieven. De SPORT VR-stand is de favoriete stand van actiefotografen en zorgt ervoor dat ze met succes snel bewegende onderwerpen kunnen volgen, zelfs als deze plotseling van richting veranderen.

70-300mm_f45-56e_05_dc

Andere functies afkomstig van Nikon’s professionele objectieven zijn een elektromagnetisch diafragmamechanisme dat een nauwkeurigere belichting oplevert tijdens snelle serieopnamen en schakelaars voor de scherpstelstanden A/M en M/A die het mogelijk maken de scherpstelling handmatig te corrigeren door simpelweg aan de scherpstelring te draaien.

In de door sportfotografen zo geliefde M/A-stand kun je vrijwel zonder vertraging schakelen van autofocus naar handmatige scherpstelling. De A/M-scherpstelstand is minder gevoelig en verkleint de kans dat je ongewild schakelt naar de handmatige schepstellingsstand.

Matthieu van Vliet, General Manager bij Nikon Benelux vertelt:

“Het nieuwe AF-P 70-300mm telezoomobjectief biedt een breed scala aan nieuwe mogelijkheden voor tele-opnamen uit de hand. Nikon heeft een uitstekende reputatie opgebouwd als het gaat om de integratie van bewezen professionele beeldtechnologie in betaalbaardere objectieven. Dit nieuwe zoomobjectief is de meest recente versie die daar zijn voordeel mee doet. Professionele functies zoals de SPORT VR-stand en M/A-stand met prioriteit voor handmatige scherpstelling maken het verschil voor fotografen die onder moeilijke omstandigheden werken.”

70-300mm_f45-56e_09_dc-min

Prijs van de AAF-P NIKKOR 70-300mm

De AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR heeft een consumentenadviesprijs van €879.

70-300mm_f45-56e_07_dc

Een flinke upgrade: nieuwe functies van de AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR

Flexibeler: het nieuwe 70-300mm telezoomobjectief (105-450mm bij gebruik met een Nikon DX-formaat SLR) beschikt over de kortste scherpstelafstand van 1,2m over het gehele zoombereik en een maximale reproductieverhouding van 0,25x.
AF-P stappenmotor: dankzij een supersnelle en superstille autofocus kun je nu video-opnamen maken waarbij vrijwel geen motorgeluid hoorbaar is.
Geavanceerde vibratiereductie (VR): maakt het mogelijk te fotograferen met sluitertijden die tot wel 4,5 stops langer zijn dan zonder VR.¹
SPORT VR-stand: biedt een stabieler zoekerbeeld, wat goed van pas komt wanneer je zeer snelle bewegingen wilt fotograferen.
Weerbestendige constructie: ieder beweegbaar onderdeel van de objectiefcilinder is goed afgedicht om deze te beschermen tegen stof en waterdruppels.
Elektromagnetisch diafragmamechanisme met negen diafragmalamellen: maakt een consistente, automatische belichtingsregeling mogelijk, zelfs tijdens snelle continu-opnamen. De afgeronde diafragmalamellen creëren een natuurlijk uitziende bokeh.
Superieure controle: voorzien van schakelaars voor A/M- en M/A-scherpstelstand. De scherpstel- en zoomring hebben allebei een ribbelige laag die zorgt voor een goede grip.

1 Op basis van CIPA-normen.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Neem contact op

We zijn er even niet, maar laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search

Samyang AF 35mm F1.4 FE