Home | Nieuw: Sony FE f2.8 100mm & f1.8 85mm
zmxoxrchbujau3ymyvoc
Lenzen en objectieven

Nieuw: Sony FE f2.8 100mm & f1.8 85mm

Sony lanceert twee nieuwe lenzen voor het E-mount lensvattingssysteem. De FE F2.8 STF GM OSS-prime-telelens van 100 mm (model SEL100F28GM) is onderdeel van de premium G Master-serie. Dit objectief is ontwikkeld om een perfect bokeh-effect vast te leggen dankzij het STF-design (Smooth Trans Focus).

Daarnaast kondigt Sony een compacte en lichte F1.8-prime-telelens van 85 mm (model SEL85F18) aan. Dit objectief is zeer geschikt voor fotografen die prachtige portretten willen maken.

Sony introduceert tevens een krachtige en compacte flitser (model HVL-F45RM). Deze radiografische flitser is ideaal voor professionele opnamen in combinatie met het assortiment full-frame α7-camera’s van Sony.

FE F2.8 STF GM OSS-prime-telelens van 100 mm

Dit STF-objectief van 100 mm is een full-frame prime-telelens. Deze lens is uitermate geschikt voor het fotograferen van een bokeh-effect zonder in te leveren op resolutie. Hierdoor is de lens perfect voor portret-, mode-, natuur- en trouwfotografie.

Dit optimale bokeh-effect is mogelijk door de geavanceerde optische structuur van de lens. Deze bevat namelijk een nieuw ontwikkeld 11-bladig diafragma en een optisch apodisatie-element. Net als bij een filter met neutrale dichtheid, creëert het apodisatie-element de perfecte overgang van gebieden waarop is scherpgesteld naar gebieden waarop niet is scherpgesteld. Hierdoor ontstaat een vloeiend bokeh-effect die diepte en dimensie aan het beeld toevoegt. Dankzij het design van de lens blijft bovendien de vignettering minimaal, voor een optimale beeldkwaliteit.

Daarnaast ondersteunt de nieuwe lens van 100 mm zowel contrast-AF als “focal-plane phase detection” AF en is het objectief uitgerust met een Direct Drive SSM-systeem (Super Sonic Motor). Dit zorgt voor snelle en nauwkeurige AF-prestaties. De SEL100F28GM heeft een close-upcapaciteit tot 0,25x met een macroringschakelaar, Optical SteadyShot-beeldstabilisatie, een aanpasbare scherpstelvergrendeling, een AF/MF-schakelaar en een diafragmaring. Bovendien is de lens stof- en vochtbestendig.

FE F1.8-prime-telelens van 85 mm

De 85 mm F1.8-prime-telelens is een veelzijdige, lichte en compacte prime-telelens voor verschillende soorten gebruikers. Variërend van professionals tot beginnende fotografen die voor het eerst een APS-C- of full-frame-camera gebruiken. De lens is geschikt voor scherpe portretten met een zachte achtergrondvervaging dankzij de brandpuntsafstand van 85 mm en een maximale diafragma van F1.8.

De prime-lens heeft een 9-bladig rond diafragma voor een vloeiend, natuurlijk ogend bokeh-effect en een dubbel lineair aandrijvingssysteem voor snel, nauwkeurig en stil scherpstellen.

De lens heeft eveneens een aanpasbare scherpstelvergrendeling die samenwerkt met functies in de camerabehuizing, zoals de veelgebruikte oog-autofocus. Het objectief is voorzien van een responsieve scherpstelring en een AF/MF-schakelaar. Bovendien is de lens stof- en vochtbestendig.

Compacte radiografische flitser

Sony introduceert tevens een radiografische flitser (model HVL-F45RM). Deze werkt naadloos samen met de draadloze FA-WRC1M-afstandsbediening en FA-WRR1-ontvanger, die al eerder zijn uitgebracht. De nieuwe flitser is uitermate geschikt voor de A7-serie en produceert een zeer hoge lichtopbrengst. Hierdoor wordt het object voldoende belicht, zelfs bij opnamen met indirecte belichting of met een hoge synchronisatiesnelheid (HSS). Doordat de HVL-F45RM radiografisch is, kan deze gebruikt worden als zender of ontvanger op afstanden tot wel 30 meter. In tegenstelling tot optische flitsersystemen is voor een goede werking van radiografische flitsers geen directe zichtlijn vereist tussen componenten. Tegelijkertijd wordt de invloed van direct zonlicht op signaaloverdracht en bediening geminimaliseerd.

Met de batterijen van de HVL-F45RM is de flitser 210 keer te gebruiken. Tevens is dit model uitgerust met een groot en helder lcd-scherm. Daarnaast is het design stof- en vochtbestendig en heeft de HVL-F45RM een verbeterd menusysteem.

Prijzen en beschikbaarheid

De FE F2.8 STF GM OSS-prime-telelens van 100 mm en FE F1.8-prime-telelens van 85 mm zijn vanaf maart beschikbaar in de Benelux voor een adviesverkoopprijs van ongeveer € 2.000 (SEL100F28GM) en € 650 (SEL85F18). De HVL-F45RM-flitser zal tevens vanaf maart beschikbaar zijn in de Benelux voor ongeveer € 480.

Workshop Lange Sluitertijden

Over de auteur

Maico Barneveld

Maico Barneveld

Oprichter van DeFotoblogger.nl en gepassioneerd fotograaf voor maic.nl. Ik maak graag foto's van gebieden waar anderen niet snel komen. Prijswinnaar van verschillende internationale wedstrijden, en als reviewer en reportage fotograaf voor verschillende merken/instanties zoals het WNF wil ik je graag meenemen in mijn fotografische wereld.

Reactie geven

Klik hier om een reactie te geven

Camerashop_algemene shopbanner_300x250

Wie zijn onze partners:

Transcontinenta Fujifilm Sigma Benelux Fotovakschool Image Map

Nieuwsbrief

Meer dan 30.000 volgers

Mis niets van DeFotoblogger en volg ons op de verschillende kanalen.

DeFotoblogger op Flickr

  • The Eiserner Steg bridge / Frankfurt
  • De Koppelpoort in Amersfoort
  • "Dutch bird"
  • This evening in my hometown
  • Betere tijden
  • Butterfly in spring
  • Sunshine through dark clouds
  • Lagavulin Distillery - Isle Of Islay
  • Schiermonnikoog, the Netherlands