Mottr Galileo voor de iPhone 6

Mottr Galileo voor de iPhone 6

Foto en video met een smartphone krijgt een hele nieuwe betekenis. De Mottr Galileo is een leuke gadget voor de iPhone, iPad en de GoPro. De Mottr Galileo geeft je de vrijheid om op een creatieve manier 360° panoramafoto’s en timelaps-films te maken. 

Wat is de Mottr Galileo?

De Galileo heeft vele verschillende gebruiksmogelijkheden. Het is een via apps aangedreven, gemotoriseerde docking specifiek bedoelt voor een iPhone en een GoPro. De Mottr kan geprogrammeerd worden om specifieke draaibewegingen te maken. Maar is ook te besturen met een tweede mobile device zoals een tablet.

galileo-headerWe kregen de Mottr Galileo binnen en waren uiteraard super enthousiast om dit product te gaan proberen. Dus na een momentje van opladen en de Mottr app te hebben gedownload, kwamen we er achter dat er maar een paar gratis apps bij zitten zoals de Mottr app zelf, en dat vinden we toch wel een beetje jammer. De meeste apps zijn van derde partijen en die vragen geld om gebruik te maken van hun app. Maar een app zoals Sphere is net als de Mottr app zelf gratis en is ook prima te gebruiken.

Het design van de Galileo

De soft rubberen cilinderform is vergelijkbaar in doorsnee met een lens of een blikje. Het voelt in ze geheel heel erg degelijk en stevig aan. Er is gedacht aan een multipurpose inzet door er een schroefdraad in te bevestigen waarmee je de Mottr Galileo ook op een statief kunt zetten. En met een gewicht van ongeveer 200 gram is het een prima aanvulling voor in je reisbagage.

 

Het gebruik

Door een eenvoudige bluetooth-verbinding met je smartphone en tablet ben je eigenlijk direct klaar om te beginnen. Draai simpelweg de basis rond en er wordt gelijk om verbinding gevraagd. Super eenvoudig dus.
Zoals elke fotograaf weet is dat je snel gevangen bent in het moment van fotografie en dan vergeet je snel de tijd. Met de Mottr Galileo zal je hier zeker achter komen. Als je een tijdje bezig bent zul je merken dat de connectie die Mottr Galileo met je iPhone maakt meer batterij vermogen kost dan dat je had voorzien. Resultaat een batterij die je weer moet opladen.

Na het gebruik

Het is mogelijk om de beelden die je neemt te delen met Facebook en Twitter en als je een app zoals Sphere (iTunes store & Google Play store) gebruikt via de site van Sphere zelf. Het direct delen van een 360 graden panorama is nog niet zo heel erg gemakkelijk, dit komt omdat er nog niet echt in alle gevallen een standaardformaat voor gebruikt wordt zoals een JPG. Hierdoor zul je de beelden alleen via de device of de website van de app terug kunnen zien. Gebruik je apps zoals Airbeam en TimeLapse dan kun je de filmpjes gewoon opslaan op je iPhone.

photo-original

Overige gebruiksmogelijkheden

Dat de Mottr een multifunctional device is blijkt wel uit de diverse gebruiksmogelijkheden. Zo kun je de docking gebruiken voor onder andere: video telefoongesprekken, panorama’s, timelapsen, videofotografie, face tracking, remote monitoring en uiteraard voor normale fotografie met je iPhone. Al met al een zeer divers product met een schappelijk prijskaartje van rond de € 150,- exclusief de extra apps die je zelf wilt hebben.

Mottr  Galileo op YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.