Martijn van Oers start crowdfundingsactie na bijzondere vondst

Martijn van Oers start crowdfundingsactie na bijzondere vondst

Velen kennen het bijzondere verhaal van Martijn van Oers. Zijn verhaal ging namelijk volledig viraal! Wat het verhaal is en waarom Martijn binnenkort naar Canada wil afreizen lees je onder de foto.

Martijn kocht de Zeiss Ikon 520/2 uit 1929 voor 30 euro in een tweedehands winkel. Hij wilde de fotocamera als cadeau aan zijn vrouw geven en ontdekte dat er nog een belicht fotorolletje in zat. Martijn twijfelde geen moment en begon de foto’s samen met Johan Holleman te ontwikkelen. Het leverde maar liefst vier bruikbare foto’s op. Hoe oud zullen deze afbeeldingen zijn, dacht Martijn nadat hij het fotorolletje had ontwikkeld en de foto’s zag. Afgaand op de kleding van de man en vrouw en op de auto’s op de achtergrond moeten de foto’s zijn genomen in de jaren vijftig of zestig.

Het verhaal van Martijn ging de hele wereld over nadat hij het proces van het ontwikkelen en de resultaten met het internet had gedeeld. Vervolgens kreeg hij bericht van ene Marion uit Canada, een Nederlandse vrouw die in 2014 emigreerde naar Canada. Marion had de foto’s gezien en het verhaal gelezen en twijfelde geen moment: dit zijn haar grootouders Theo en Bets Lammers. Marion mailde Martijn vervolgens twee portretten uit een oud album die ze van haar overleden opa had geërfd als bewijs. Ook Martijn twijfelde geen moment: dit zijn Theo en Bets Lammers. De zoektocht die onmogelijk leek bleek binnen enkele weken alweer voorbij.

Nu de nabestaanden van de mensen op de foto’s bekend zijn, wil Martijn de camera en de foto’s aan de familie overhandigen. Daarvoor zal hij wel naar Canada moeten afreizen. Om dit mogelijk te maken is hij een crowdfundingsactie begonnen en hoopt hij dit verhaal volledig af te kunnen sluiten. Wil je Martijn helpen met zijn crowdfundingsactie? Dan kan je hier terecht om de actie succesvol te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.