Vrolijke lentesfeer in Lightroom

Vrolijke lentesfeer in Lightroom

Nu de lente echt in aantocht is zie ik op Facebook ineens overal foto’s verschijnen. Het fotoseizoen is duidelijk weer begonnen! Ik heb een leuke frisse bewerking gemaakt in Lightroom die perfect bij de lente past, en ik leg je uit hoe je hem zelf ook kunt maken.

 Je opent je foto in Lightroom door Bestand > Foto’s en video’s importeren. Vervolgens klik je boven het scherm op ‘ontwikkelen’ om je foto te bewerken.  Schermafbeelding 2015-04-19 om 19.33.56

Allereerst zet ik de belichting en het contrast iets hoger voor een fris effect en ik breng de hooglichten in de foto wat omlaag om overbelichting te voorkomen. De schaduwen licht ik ietsjes op zodat er nergens donkere vlakken in de foto te zien zijn. De witte tinten breng ik nog iets naar beneden om de witte ballon niet te overbelichten en ook de zwarte tinten breng ik iets omlaag voor net wat meer contrast.

De helderheid verhoog ik een klein beetje voor optisch meer scherpte, en ik voeg wat kleur toe bij levendigheid en verzadiging.

Schermafbeelding 2015-04-19 om 19.35.02

Vervolgens geef ik de foto een wat zachtere, groen/gelige look door met de curven te spelen. De RGB curve trek ik links iets omhoog zodat de echt harde donkere tinten opgelicht worden. Rechtsboven haal ik hem weer wat naar beneden voor nog minder harde tinten.

De kleurcurves trek ik bij groen en rood in een licht boogje en bij blauw in een lichte s-vorm.

Curven

Vervolgens voeg ik ietsjes vignettering toe onder ‘Effecten’ en that’s it!

Schermafbeelding 2015-04-19 om 19.37.34

Een heerlijke frisse, lichte foto in een handomdraai. Je kunt alle schuifjes natuurlijk naar wens verplaatsen, dat is geheel afhankelijk van je foto en je smaak.

Schermafbeelding 2015-04-19 om 19.37.49

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.