Nieuw de Leica S (Typ 007)

Nieuw de Leica S (Typ 007)

Deze week is bekend gemaakt dat Leica een nieuwe middenformaat camera aanbied de Leica S (Typ 007) ja wel 007 zoals de grote held James Bond. In onderstaand persbericht lees je alles over deze nieuwe camera.

Persbericht Leica

Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, kondigt hierbij de beschikbaarheid nieuwe Leica S (Typ 007) middenformaat camera aan. Deze camera, die systematisch voortbouwt op zijn voorganger, biedt een overvloed aan gloednieuwe componenten. Het brengt een hoge continue opnamesnelheid, een bijzonder hoge gevoeligheid van de sensor en een uitgebreid scala aan opnamemodi voor foto’s (voor het eerst ook voor video) samen. Dit alles wordt aangevuld met nieuwe functies die drastisch de fotografische workflow versnelt en vereenvoudigt. Met zijn handig en compacte formaat, herdefinieert de Leica S (Typ 007) middenformaat fotografie en opent de deur naar nieuwe toepassingen.

De technische kenmerken van de serieproductie camera zijn verder verbeterd sinds het eerste prototype werd onthuld op de Photokina in 2014. Zo kan de lichtgevoeligheid  nu ingesteld worden tot ISO 12.500, waardoor de camera nog veelzijdiger inzetbaar is geworden.

Leica S (Typ 007)

Kenmerken van de Leica S (Typ 007) in het kort.

Nieuwe beeldsensor en processor voor verbeterde beeldkwaliteit en hogere snelheid.
De Leica MAX CMOS-beeldsensor en de Leica Maestro II beeldprocessor leveren enorme snelheden en verhogen drastisch de veelzijdigheid van de Leica S (Typ 007). Met een continue frequentie van maximaal 3,5 beelden per seconde, Full-HD video bij volledig full-frame middenformaat sensor, 4K video-opname in Super 35 formaat, snelle Live View mode en een uitzonderlijke beeldkwaliteit bij alle ISO instellingen, toont de Leica S (Typ 007) zijn potentie als dé nieuwe benchmark voor het middenformaat segment. Het 2 GB buffergeheugen zorgt voor het vloeiend vastleggen van snelle sequenties en (ondanks zijn meer dan verdubbelde ‘burst rate’) is de levensduur van de nieuwe spleetsluiter in de camera aanzienlijk toegenomen met een levensduur van ten minste 150.000 opnamen.

Sneller autofocus voor bewegende onderwerpen.

Het verbeterde autofocussysteem brengt niet alleen een hogere snelheid, maar ook een nog betrouwbaarder en nauwkeurige scherpstelling. Om een optimale scherpte en nauwkeurigheid te garanderen bij bewegende onderwerpen, is de Leica S (Typ 007) voorzien van een anticiperende autofocus-stand. De camera registreert dan de beweging van het onderwerp en bepaalt de uiteindelijke afstand tot de camera op het moment van de uiteindelijke opname. In combinatie met zijn fascinerende beeldkwaliteit en hoge ‘burst rate’, stelt de Leica S (Typ 007) geheel nieuwe normen voor dynamische middenformaat fotografie.

Leica-S_Typ-007_left

Geïntegreerd Wi-Fi, GPS-systeem en een “waterpas” sensor voor nauwkeurige en intuïtieve workflow.

De Leica S (Typ 007) is voorzien van een geïntegreerde GPS-module die de geografische positiegegevens van de huidige locatie in de EXIF-gegevens van het beeldbestand kan opslaan. Het kan ook automatisch de juiste lokale tijd instellen op de camera. Op basis van de GPS-coördinaten en de juiste software op een computer, zoals Adobe® Photoshop® Lightroom®, kan de precieze locatie van elke opname op een kaart weergeven worden en kunnen de bijbehorende plaatsnamen dienen als zoeksleutels voor gearchiveerde foto’s. Een nieuwe twee-assige sensor geeft de exacte horizontale en verticale oriëntatie in de zoeker weer, zodat fotografen het onderwerp met absolute precisie kunnen fotograferen zonder enige behoefte aan externe hulpmiddelen. In combinatie met de Leica S App voor iPhone en iPad, voorzien van de laatste iOS versie, maakt de geïntegreerde Wi-Fi-module van de camera het mogelijk om de camera op afstand te bedienen. Hierbij zorgt de remote Live View weergave voor een eenvoudige en intuïtieve workflow.

Nog meer controle over de camera.

Met een resolutie van 921.600 pixels, 3 inch diagonaal, volledige sRGB kleurruimte en verhoogd contrast en helderheid, zorgt het LCD display voor een optimale beoordeling van onderwerpen en opnamen in elke situatie. Het is gemaakt van sterk, krasbestendig Corning® Gorilla® Glass®, waardoor het moeilijke omstandigheden aan kan. Het nieuwe transflectieve display op de bovenplaat van de Leica S (Typ 007) zorgt voor een perfecte controle, zelfs in fel zonlicht. Met het vergrote oppervlak biedt het optimale leesbaarheid en verbeterde informatieweergave. Twee nieuwe bedieningselementen op de bovenplaat maken een directe selectie mogelijk van de Live View-mode en het maken van een video-opname.

Leica S (Typ 007)

Levensduur.

Leica S-camera’s zijn ontworpen en gebouwd voor vele jaren dagelijks gebruik. De nieuwe roestvrijstalen bajonet op de Leica S (Typ 007) staat garant voor nog grotere duurzaamheid zelfs onder de zwaarste omstandigheden. De nieuwe camera beschikt vanzelfsprekend over alle bewezen kwaliteitskenmerken van het Leica S systeem. Zoals bijvoorbeeld de grote 30 × 45 mm Leica Pro Format sensor en de micro lenslaag die een maximale lichtopbrengst garandeert. De camera en de S objectieven zijn zeer robuust gebouwd en afgedicht tegen omgevingsinvloeden zoals stof en regen. Het unieke duo-sluiter-concept van het systeem, biedt fotografen de keuze tussen het gebruik van de snelle spleetsluiter van de camera (met snelheden tot 1/4000 sec.) of de elektronisch gestuurde centraal sluiter van de CS objectieven die een flitssynchronisatie toelaat op alle sluitertijden tot 1/1000 sec.. De tien momenteel beschikbaar Leica S-System-objectieven, waarvan zes ook verkrijgbaar met een centraal sluiter, bieden fotografen alle belangrijke brandpuntafstanden en een first class tilt/shift objectief. Daarnaast kunnen middenformaat objectieven van verschillende andere merken met speciale adapters op de Leica S (Typ 007) gebruikt worden. Neem bijvoorbeeld de Leica S-Adapter H voor Hasselblad H objectieven en de Leica S-adapter C voor Contax 645 objectieven. Ze bieden volledige compatibiliteit, dus inclusief autofocus, centraal sluiter controle en automatische diafragmaregeling.

De Leica S (Typ 007) is gebouwd zonder compromissen voor een maximale betrouwbaarheid tijdens het gebruik en is voorzien van praktische details zoals een extra sterke kabelverbinding, aparte media slots voor CompactFlash en SD geheugenkaarten en een verder geoptimaliseerde energie-efficiëntie. Daarom kan er op de Leica S vertrouwd worden om maximale kwaliteitsresultaten te bereiken in zowel de studio als op de locatie onder zelfs de meest ongunstige omstandigheden.

De Leica S (Typ 007) is vanaf eind augustus verkrijgbaar bij de geautoriseerde Leica Store en Leica dealers in Nederland voor een adviesverkoopprijs van € 15.000 (exclusief BTW).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.