Judith Helmer wint de Keep An Eye Fotovakschool award 2017

Judith Helmer wint de Keep An Eye Fotovakschool award 2017

Uit tien pitches koos de jury, bestaande uit Ruud Visschedijk, Marcel Molle en Ari Versluis, èèn winnaar voor de jaarlijkse Keep an Eye Fotovakschool Award. Aan éen kandidaat werd een Aanmoedigingsprijs toegekend.

Pitches zijn genomineerd uit de Fotovakschool Graduation Show 2017, waar deelnemers naast hun examenfoto’s een Projectvoorstel presenteerden voor toekomstig werk. Projectvoorstel, Presentatie en Pitch zijn de basis voor het jury-oordeel.

De tien kandidaten waren: Judith Helmer, Jacqueline Aardenburg, Tiuri Gilbert, Chantal van Kollenburg, Daisy te Nijenhuis, Francisca Krouwel, Inge Kaagman, Andrew van der Beek, Hilde Werner-Croonen en Puck van Elswijk, allen afgestudeerd in 2017 aan een van de vier opleidingsprofielen van de Fotovakschoolvestigingen in heel Nederland. Lees verder na de foto.

Judith Helmer ontvangt naast de grant van €10.000 de Keep an Eye Award, een symbolische katapult in haar carrière, uit handen van Tom Meerman. Jacqueline Aardenburg ontving de aanmoedigingsprijs van € 2.500.

Judith Helmer wint met haar projectvoorstel Family Matters:

“Voor mijn afstudeerproject ‘Identically Different’ volgde ik een eeneiige tweeling, waarvan één van de twee transgender is, en dat heeft grote invloed op de onderlinge familiebanden. Vlak na mijn afstuderen is een deel van deze serie gepubliceerd in het NRC en recentelijk besloot belangenorganisatie COC Zeeland tot sponsoring van meerdere exposities in Zeeland in de komende twee jaar. Deze exposities wil ik gebruiken om mijn netwerk te vergroten en het project ‘Identically Different’ uit te breiden naar ‘Family Matters’. Met het project ‘Family Matters’ wil ik mij focussen op familiebanden en laten zien hoe belangrijk het is dat mensen er voor elkaar zijn en hoe belangrijk persoonlijk contact is. Een succesvol project start met het ontwikkelen van mijzelf. Naast een persoonlijke coach op het gebied van fotografie die mij adviseert en begeleidt als ervaringsdeskundige, is mijns inziens kennis op het gebied van familiebanden essentieel waarvoor ik wil samenwerken met hoogleraren en psychologen gespecialiseerd in dit onderwerp, en wil ik cursussen volgen op het gebied van creatief schrijven en subsidie aanvragen.”

Foto uit Identically Different, Judith Helmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.