Home | Joost van den Broek eindigt carriere als fotograaf
joost-van-den-broek
Fotografie nieuws

Joost van den Broek eindigt carriere als fotograaf

Joost van den Broek sluit na 23 jaar zijn carriere af als fotograaf. Joost, die jarenlang een begrip in de Nederlandse reportage- en portretfotografie was, kan je vooral kennen van zijn werk voor De Volkskrant, World Press Photo of door zijn vele awards die hij gewonnen heeft en door publicaties in gerespecteerde bladen. Naast fotografie is Joost docent op de Foto Academie en gaf hij regelmatig lezingen.

Dit zegt Joost er zelf over op facebook:

”Ik stop definitief als fotograaf. Dit zinnetje spookte de afgelopen 4 jaar vele malen door mijn hoofd. Ik kon het maar niet accepteren, laat staan uitspreken. Het deed me zoveel pijn. Nu ben ik zover en kies ik voor een vertrek door de voordeur: vorige maand ben ik ingegaan op twee interview-verzoeken. Het werden intense gesprekken over oa diepte- en hoogtepunten in mijn carrière en leven. Hiermee rond ik voor mijn gevoel een bijzonder mooie, intense periode af en kan ik in alle rust verder met mijn herstel en mijn nieuwe leven. Ik kies nu voor mijn gezondheid, de liefde, de natuur, de rust, voor de vrijheid en het geluk van mijzelf en mijn lieve vriendin Bernadette. Dit doe ik zoals ik 23 jaar lang heb gefotografeerd: met heel mijn hart, mijn hoofd, met mijn álles..”

Foto waarmee Joost van den Broek de tweede prijs in de categorie Portrait singles van World Press Photo 2010 won.

Een uitgebreid interview met Joost van den Broek staat in het kwartaalblad ‘Hollandse Beelden’, een beeldmagazine voor iedereen met interesse en liefde voor de Nederlandse fotografie. Wil je nu alvast meer lezen over Joost en waarom hij stopt, dan kan je hier terecht. Het is goed dat Joost nu voor zichzelf kiest, want met 750 opdrachten per jaar heb je geen tijd om stil te zitten. Niet getreurd, gelukkig kunnen we nog heel veel genieten van zijn materiaal dat hij in het verleden heeft gemaakt. En dat is een hele hoop. Joost, wij wensen je veel succes in de toekomst!

Tags

Over de auteur

Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen

Mijn naam is Renzo Gerritsen en ik ben een jonge fotograaf die altijd op zoek is naar een nieuw perspectief.

Reactie geven

Klik hier om een reactie te geven

Wie zijn onze partners:

Transcontinenta Fujifilm Sigma Benelux Fotovakschool Image Map

Nieuwsbrief

Meer dan 30.000 volgers

Mis niets van DeFotoblogger en volg ons op de verschillende kanalen.

DeFotoblogger op Flickr

  • Deventer met Lebuinustoren
  • En wat doen we in de herfst? Paddestoelen fotograferen..
  • 20170922 - Unesco Werelderfgoed Kinderdijk - DSC07535
  • Visitors of Scheveningen 2017
  • A special girl in Amsterdam
  • Autumn
  • Lower Antelope Canyon
  • Irish coast with a rainbow
  • Heath bokeh