Home | Jake Olson midwest fotograaf
jake-olson-photography-10
Inspiratie door fotografen

Jake Olson midwest fotograaf

Jake Olson, een onderscheid fotograaf en grafisch artiest uit Nebraska, maakt adembenemende foto’s welke doordrengt zijn van de sfeer uit het “wilde westen”, je krijgt bij het kijken naar zijn foto’s het gevoel van een windvlaag door een graanveld, open velden heldere hemel. Ik kan mijzelf helemaal verliezen in de weidsheid van de foto’s.

Jake Olson zijn verhaal

Het verhaal van Jake Olson is nagenoeg net zo inspirerend als zijn foto’s, geloof het of niet maar hij is pas op zijn 38ste begonnen met fotograferen. Hij heeft altijd gewerkt als juwelen maker voor een aantal beroemde juweliers. Zo zie je maar je bent nooit te oud om te beginnen met fotograferen, je kan altijd je leven veranderen en gaan voor waar jij ingeloofd. Of dat nou foto’s zijn of iets anders het gaat erom dat je doet wat je leuk vind en waar jij energie van krijgt.
Ondaks dat veel van de foto’s een zelfde sfeer uitstralen lukt het hem toch om elke foto een eigen indentiteit te geven door een bijzondere belichting en de keuze van het onderwerp, of deze nou zijn kinderen zijn of een pick-up truck.

Je hoort vaak dat mannen last hebben van een midlife crisis en dan kopen ze een bijzondere auto of gaan ze iets anders doen. Voor Jake is het in ieder geval een zeer succesvolle midlife crisis geweest want zeg nou zelf zijn de foto’s niet bijzonder om te aanschouwen? En als je er geen genoeg van kan krijgen bekijk dan ook vooral even zijn website via onderstaande link.

Bron: jakeolsonstudios.com


jake olson-photography-1

jake olson-photography-2

jake olson-photography-3

jake olson-photography-4

jake olson-photography-5

jake olson-photography-6

jake-olson-photography-7

jake-olson-photography-8

jake-olson-photography-9

jake-olson-photography-10

jake-olson-photography-11

jake-olson-photography-12

jake-olson-photography-13

jake-olson-photography-14

jake-olson-photography-15

jake-olson-photography-16

jake-olson-photography-17

jake-olson-photography-18

jake-olson-photography-19

Zelf nog een foto bron van inspiratie die je wilt delen? Ken je een fotograaf die eigenlijk ook hier vertegenwoordigd moet zijn? Geef deze dan geheel vrijblijvend op, en wie weet komt jouw artikel of de door jouw aangedragen foto’s of fotograaf straks hier.

Over de auteur

Maico Barneveld

Maico Barneveld

Oprichter van DeFotoblogger.nl en gepassioneerd fotograaf voor maic.nl. Ik maak graag foto's van gebieden waar anderen niet snel komen. Prijswinnaar van verschillende internationale wedstrijden, en als reviewer en reportage fotograaf voor verschillende merken/instanties zoals het WNF wil ik je graag meenemen in mijn fotografische wereld.

Reacties

Klik hier om een reactie te geven

  • Hij ligt qua persoon nogal onder vuur… reageert niet zo aardig op facebook en wordt er van beticht zijn Wikipedia pagina zelf geschreven te hebben. Gevolg is dat hij zijn workshops (bijzonder slecht verstaanbare realtime video’s van live hulp aan klanten) in de uitverkoop gooit. Wel heel mooi is om zijn werkwijze te zien in die video’s.

Wie zijn onze partners:

Transcontinenta Fujifilm Sigma Benelux Fotovakschool Image Map

Nieuwsbrief

Meer dan 30.000 volgers

Mis niets van DeFotoblogger en volg ons op de verschillende kanalen.

DeFotoblogger op Flickr

  • Deventer met Lebuinustoren
  • En wat doen we in de herfst? Paddestoelen fotograferen..
  • 20170922 - Unesco Werelderfgoed Kinderdijk - DSC07535
  • Visitors of Scheveningen 2017
  • A special girl in Amsterdam
  • Autumn
  • Lower Antelope Canyon
  • Irish coast with a rainbow
  • Heath bokeh