Inspiring Stories Magazine: het eerste tijdschrift met duurzame mode en lifestyle

Inspiring Stories Magazine: het eerste tijdschrift met duurzame mode en lifestyle

Mode- en lifestyle tijdschriften zijn er genoeg, maar een tijdschrift dat zich richt op de duurzame varianten is er nog niet. Inspiring Stories Magazine is het allereerste Nederlandse tijdschrift dat zich volledig op duurzame mode en lifestyle richt. Wellicht verwacht je een geitenwollen sokken imago, maar in dit tijdschrift willen we je het tegenovergestelde bewijzen. Duurzame mode is hip, trending en stijlvol.

Afbeelding van het huidige ontwerp van de cover. Wijzigingen zijn voorbehouden.

Project Fotovakschool

Zoals je al hebt kunnen lezen op Jessie’s blog, zijn de tweedejaars studenten van de Fotovakschool bezig met een project. De andere groep is op een roadtrip naar Harken in Denemarken geweest, terwijl ik samen met drie medestudenten druk bezig ben met het maken van een magazine. Naast het maken van foto’s, houden we ons bezig met artikelen, interviews, nieuw talent en hotspots. Speciaal voor de lezers van DeFotoblogger hebben we hier een exclusieve preview!

Wat er bij komt kijken bij het maken van een magazine

Als fotografie studenten hebben we ons vooral gericht op beeld en esthetiek. We hebben vijf mode editorials en foto’s van duurzame haute couture ontwerpen gemaakt. Daarnaast hebben we ook foto’s gemaakt van een aantal ontwerpers en hebben duurzame winkels gefotografeerd. Naast het fotograferen, hebben we ook vier mensen geïnterviewd en schrijven we artikelen over verschillende onderwerpen. We werken dus samen met vele duurzame bedrijven en bieden een platform voor duurzame initiatieven.

Achter de schermen

De eindresultaten houden we exclusief tot de publicatie. Wel delen we graag deze foto’s van achter de schermen met je. Hierop kun je vast zien op welke prachtige locaties we hebben gefotografeerd en met welke modellen.

De kosten van het magazine zijn hoog, omdat we het magazine duurzaam willen produceren en streven naar een hoge kwaliteit. Ook willen we de onkosten vergoeden van onze modellen, visagisten, haar stylisten, stylisten en vormgevers.

Help je ons mee ons doel te realiseren? We hebben leuke tegenprestaties klaar staan voor degenen die doneren. Zo krijg je bij een donatie vanaf €30 al een geprint magazine thuisgestuurd zodra deze zijn gedrukt. Meer informatie kan je hier vinden. Doneren kan tot en met zondag 4 juni, dus wees er snel bij!

Meer over ons weten? Bezoek onze website, Instagram of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.