Huawei Ascend G6 uitgeprobeerd

Huawei Ascend G6 uitgeprobeerd

Nederland bestaat uit Smartphone verslaafden, en dit resulteert in steeds meer modellen op de markt. Waar je vroeger zei “ik heb een Smartphone” was de wedervraag steevast welke een iPhone of een Samsung. Nou dat tijdperk is inmiddels ook al lang verleden tijd. En hoewel de grote “oude”merken als Nokia en Sony het relatief moeilijk hebben, lijkt de “nieuwkomer” Huawei hier helemaal geen last van te hebben. De laatste modellen zijn de P7 en de G7 en de eerste verhalen hierover zijn behoorlijk goed. Wij hebben de Huawei Ascend G6 nu een tijdje uitgeprobeerd en we vertellen je graag wat wij van dit model vinden.

hw_327633

Uiterlijk

Dat een goed design niet alleen voor Samsung en Apple is weggelegd bewijst Huawei al vanaf het moment dat je de verpakking in je handen krijgt. Een luxe doosje met daarin de G6 verraad dat er is nagedacht over de design aspecten van de verpakking tot het toestel zelf. Het is immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Elk element van een product moet gewoon kloppen voor een goede indruk. De uitkomst is dan ook dat de Huawei Ascend G6 er een stuk duurder uitziet dan dat deze in werkelijkheid is. Het design is origineel en niet opzichtig. En de afwerking met een metalen rand is erg netjes gedaan. Ook op het gewicht is gelet en je merkt niet dat de 115 gram wegende Ascend G6 in je broekzak zit. Erg prettig!

De keuze van de plaatsing van de 3,5mm-jack en de micro-USB-ingang zijn voor mij toch wel wat vreemd en niet echt heel erg logisch. De hoofdtelefoonaansluiting zit links onderaan, wat vervelend is voor wie een andere hoofdtelefoon dan de meegeleverde oortjes wilt gebruiken. En de micro-USB-ingang zit bovenaan, waar je normaal gesproken de hoofdtelefoon aansluiting zou verwachten. Het gaat hier natuurlijk om details, die alleen in het oog springen omdat de telefoon er voor de rest uitstekend uitziet.

Huawei Ascend G6

Het toestel is dun en voelt opvallend licht aan. De achterkant is van plastic en voelt zacht aan, maar mist de extra grip. Het geluk wil dat ik zelf de telefoon nog niet heb laten vallen. Maar een collega blogger schrijft dit erover ” Een ongeplande val test toont gelukkig aan dat de Ascend G6 een hard contact met de grond zonder schrammetje kan overleven.” Nou daar ga ik dan maar even van uit 🙂

Voor wie niet het telefoongeheugen wilt aanspreken voor de opslag van muziek en foto’s is er goed nieuws. De Ascend G6 heeft naast een simkaart plaats voor een microSD-kaart. En dit is naar mijn inziens een groot voordeel tov bijvoorbeeld de iPhone waar je enkel kunt beschikken over het interne geheugen. De Huawei Ascend G6 heeft echter hier wel een steekje laten vallen want dit voordeel wordt al snel te niet gedaan door het zeer beperkte interne geheugen van 4 GB waarvan je amper 2 GB kunt gebruiken voor foto’s, muziek of video.

Camera

hw_327622
De Huawei Ascend G6 is uitgerust met twee camera’s één camera met vijf megapixel vooraan, en een met acht megapixel aan de achterzijde. De 8 MP camera presteert voldoende tot goed. Bedenk wel dat de Ascend G6 geen cameratelefoon is en zodoende ook niet zo functioneert. Maar als camera voor erbij of als snelle zakcamera werkt de G6 naar behoren. De autofocus werkt snel en de kleuren zijn correct en levendig. Zelfs bij weinig ligt levert de camera scherpe beelden af. Op een groot scherm lijken foto’s bij weinig licht en zonder flits natuurlijk vrij korrelig, maar dat is te verwachten.

De camera-app biedt HDR net als een slimme functie, maar veel verschil tussen die modussen en de automatische instelling merk ik in de praktijk niet echt. Video krijg je in een 1280×720 HD-resolutie. Het resultaat is ook hier erg degelijk en de kleuren blijven mooi.

2015-03-10-09-10-14-173

De selfiecamera levert behoorlijke beelden op. De kwaliteit gezien de prijsklasse is zeer goed te noemen. Ook hier zijn kleuren levendig en voldoende verzadigd. De telefoon is duidelijk gericht op selfies en geeft je bij het opstarten zelfs enkele tips om een goede selfie te maken. Verder heb je een slider om in direct je foto’s te verfraaien.

Prestaties

hw_327634

Het reactievermogen van de telefoon is erg vlot en in het geheel werkt de Huawei Ascend G6 snel. De Snapdragon 1,2 GHz quadcoreprocessor is hierin voldoende net als de 1 GB RAM. Het 4,5-inchscherm met 540×960-resolutie is lekker scherp en duidelijk. Wel valt op dat het automatisch bepalen van de helderheid te wensen overlaat. Het toestel verandert soms ineens van helderheid na vijf minuten gebruik in onveranderlijke lichtomstandigheden, en zelfs in een pikdonkere kamer blijft het scherm af en toe maximale helderheid aanhouden. Dit is wel vervelend.

Conclusie

De Huawei Ascend G6 is een erg prettige Smartphone waarbij je veel waarde voor je geld krijgt. Wil je een telefoon waarmee je veel selfies kunt maken dan zal de keuze voor de Ascend G6 zeker niet tegenvallen. Er is namelijk geen concurrent in deze prijsklasse te vinden die aan deze telefoon kan tippen. En hoewel ik erg aangenaam verrast ben door de kwaliteit en het design krijg ik nog net niet het voldane gevoel wat ik bij andere telefoons wel krijg. Een reden hiervoor is misschien toch het besturingssysteem.

2015-02-09-10-37-36-407

De combinatie van Android 4.3 Jelly Bean en EMUI 2.0 Lite vraagt behoorlijk wat gewenning en sommige functies zitten en werken hierdoor anders dan bij een Samsung of een Apple. Overigens is er voor de Ascend G6, 4G een update beschikbaar naar EMUI 3.0, die beter schijnt te werken. Ook krijg ik om onverklaarbare reden een melding dat er onvoldoende geheugen aanwezig is als ik apps wil installeren. En dat terwijl er bijna niets op de telefoon staat met betrekking tot apps en dergelijke. Wellicht komt dit door het test exemplaar, en ik verwacht dat als je de telefoon koopt dat je hier geen last van zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.