Heb je een afstandsbediening nodig?

Heb je een afstandsbediening nodig?

Afgelopen periode heb ik mijn lange sluitertijden techniek weer eens zitten aanscherpen. Door veel in de avond te fotograferen. In Amsterdam bijvoorbeeld maar ook in Finland met het Noorderlicht. Ik maakte hierbij gebruik van de afstandsbediening van Photospecialist welke ik bij Fotokonijnenberg heb gekocht. Mijn oude afstandsbediening had het begeven en ik was toe, nee sorry ik moest, een nieuwe afstandsbediening hebben.

finland-2017-maic-photography

De overweging voor Photospecialist Remote Timer

Het budget hiervoor is laag dus ik keek naar een afstandsbediening met een snoertje. Deze zijn in de aanschaf wat voordeliger en hebben geen last van storingen in het draadloze signaal. Ik wilde wel een aantal features tot mijn beschikking hebben.

  • Uitgestelde starttijd
  • Interval functie
  • Bulb mogelijkheid
  • Timer

Daar beschikt deze afstandsbediening over. Voor mij dus een veilige en voordelige optie om aan te schaffen. Wat ik overigens wel jammer vind is dat er geen “uit” functie op zit. Je moet echt de batterijen eruit halen om te zorgen dat deze niet leeg gaan.

Ervaring met de Photospecialist

Wat ik dus belangrijk vind is dat de meest gebruikte functie voor mij “Bulb” aanwezig is op de afstandsbediening. Hiermee kan je zelf heel nauwkeurig de sluitertijd bepalen en bij lange tot enorm lange sluitertijden is dit wel zo handig. Een andere interessante functie is naar mijn idee de interval. Hiermee stel je van tevoren in met welke intervallen de camera een opname moet nemen. Dit is uitermate schikt voor time-lapse fotografie.

finland-2017-maic-photography-6

De photospecialist ligt lekker in de hand, ook als je handschoenen aan hebt. Ik vind ook dat de afstandsbediening nog best lang met de batterijen doet. Ik geloof dat ik in Finland de afstandbediening praktische elke dag een paar uur hebt gebruikt. Het is daarbij niet handig dat er geen uit-functie op zit. Wel is de verlichting goed helder en erg goed leesbaar in het donker/schemering wanneer je toch het vaakst een afstandsbediening gebruikt.

Foto’s waarbij je een afstandsbediening gebruikt

Binnenfotografie
Binnenfotografie
Lightpainting
Lightpainting
Reisfoto van Fins Lapland
Avondfotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.