Handige fototip 8, formatteer je kaart

Handige fototip 8, formatteer je kaart

Klaar met fotograferen? Gisteren al je foto’s op een externe schijf, NAS of Database geplaatst? En vandaag ga je weer foto’s nemen, maar je kan je andere SD kaart niet vinden dus pak je dezelfde kaart van gisteren maar snel mee…

formatteer je kaart

Tijdens het plaatsen van de kaart heb je niet gecontroleerd hoeveel ruimte je nog hebt en je begint gezellig te fotograferen. Na enkele foto’s of als je geluk hebt halverwege de dag kom je er achter dat je kaartje vol raakt. Dat is wat ik zeg mooi klote! Want laat dit nou net het enigste kaartje zijn wat je bij je heb vandaag.

Dan zijn er een aantal opties om te ondernemen anders dan de dichtstbijzijnde winkel in lopen om een kaartje te halen. Want dat wil immers niet altijd… Je kan stoppen met fotograferen en genieten van de omgeving, niet altijd even leuk en jammer dat je niet kan vastleggen wat je wilt. Zeker als nou net op dat moment er iets bijzonders gebeurt.

Of een andere optie is om foto’s te wissen vanaf het kaartje zonder goed het eindresultaat te hebben gezien op een computerscherm. Met deze laatste optie kan je wel door fotograferen maar je loopt het risico dat je foto’s gaat wissen die in de nabewerking wel een geweldig resultaat hadden kunnen geven. Dit kan zeker lastig zijn als je voor een opdracht bezig bent.

Formatteer je kaart

Om te voorkomen dat je hiermee te maken krijgt kan je het beste zodra je de mogelijkheid hebt je foto’s overzetten en er direct ook een backup van maken!!! Vergeet vooral ook de backup niet! Als je hier zeker van bent kan je het beste de SD kaart formatteren om er zeker van te zijn dat je de kaart weer volledig tot je beschikking hebt. Het simpelweg verwijderen van de foto’s is niet voldoende. Bij het formatteren weet je zeker dat je alle attributen die op de kaart staan worden verwijderd.
Maar als je dit liever niet wilt, en ik zou niet weten waarom niet, zorg er dan in iedergeval voor dat je altijd meerdere lege (nieuwe) SD kaartjes tot je beschikking hebt. Dit kan overigens in de beschreven situaties ook geen kwaad ūüôā

Steun DeFotoblogger door ons te volgen op:  Google+, facebook, Twitter of Pinterest.

Zelf nog een nuttige tip of toevoeging? Laat dan een reactie achter met jouw idee of toevoeging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.