FUJINON TELECONVERTER XF2X TC WR

FUJINON TELECONVERTER XF2X TC WR

FUJIFILM Corporation (President: Shigehiro Nakajima) kondigt met gepaste trots de nieuwe “FUJINON TELECONVERTER XF2X TC WR” aan. De teleconverter, waarmee het tele-bereik van bepaalde X Mount-objectieven kan worden verlengd, wordt in juni 2016 toegevoegd aan de line-up van verwisselbare objectieven voor spiegelloze X-Serie digitale camera’s.

Persbericht FUJIFILM

De “FUJINON TELECONVERTER XF2X TC WR” is een high-performance teleconverter die het brandpuntafstand van objectieven*1 twee keer zo groot maakt. Het excellente optisch design van de teleconverter bevat een constructie van negen elementen in vijf groepen om de optische prestaties van het originele objectief te waarborgen. Bovendien is de teleconverter weer- en stofbestendig wanneer deze op een bijpassend objectief wordt geplaatst en werkt deze bij temperaturen tot -10°C. Hierdoor kan deze moeiteloos buiten worden gebruikt in combinatie met de weer- en stofbestendige X-T1 en X-Pro2 camerabody’s en de XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR en XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR objectieven.

1. Belangrijkste functionaliteiten

 1. Ontwerp waarborgt de optische prestaties van het originele objectief en zorgt voor kwalitatief hoogwaardige foto’s
 • Constructie van negen elementen in vijf groepen waarborgt optische prestaties van het originele objectief.
 • Gebruik van de parameters voor optische beeldkwaliteit voor de algehele karakteristiek van de originele lens en 2x teleconverter, zorgt voor excellente beeldprestaties en geweldige aberratieonderdrukking.
 • Het diafragma wordt twee stops hoger wanneer de teleconverter is bevestigd en de camera laat deze informatie zien waardoor de verandering in diafragma en brandpuntafstand altijd duidelijk is.
 1. Autofocusprestaties
 • Phase detection AF is nog steeds beschikbaar wanneer de XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR wordt gebruikt met de 2x teleconverter bevestigd.
 • Contrast detection AF is nog steeds beschikbaar wanneer de XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR wordt gebruikt met de 2x teleconverter bevestigd. Zelfs in super-telefoto bereik is accuraat focussen met een geringe scherpte-diepte mogelijk dankzij de AF van de beeld sensor die gebruik maakt van de zogenoemde Live View-functionaliteit van spiegelloze camera’s.
 1. Optische beeldstabilisatieprestaties
 • De optische beeldstabilisatieprestaties2 blijven ongewijzigd door de toegevoegde teleconverter.
 1. Weer- en stofbestendig en volledige functionaliteit tot -10°C
 • Gebruik van de teleconverter met een weerbestendige camera als de FUJIFILM X-T1 of X-Pro2 spiegelloze digitale camera met het FUJINON XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR of XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR objectief heeft geen invloed op de weerbestendigheid van het systeem.
 1. Hoogwaardig en subtiel uiterlijk
 • Het hoogwaardige metalen exterieur van de teleconverter is ontworpen met het X-systeem in gedachten. Dat betekent dat, wanneer de teleconverter wordt bevestigd aan een geschikt FUJINON-objectief, de twee producten er uit zien als één objectief.

2. Specificaties

TypeFUJINON LENS XF2X TC WR
Lens construction constructie9 elementen, 5 groepen
Focale lengte brandpuntafstand2x die van het originele objectief
Max. diafragma2 additionele stops
Min. diafragma2 additionele stops
Focus bereikCa. gelijk aan het originele objectief
Max. vergroting2x die van het originele objectief
Externe afmetingen: Diameter x Lengte
(gemeten vanaf het metalen opzetstuk)
Ca. Φ58mm x 30.2mm
Gewicht
(excluding lensdoppen)
Ca. 170g

3. Informatie over ondersteuning

Om de “XF50-140mm F2.8 R LM OIS WR” en “XF100-400mm F4.5-5.6 R LM OIS WR” objectieven optimaal te laten werken, is een firmware-update nodig. Deze firmware zal begin juni 2016 beschikbaar worden gesteld. Er moet voor gezorgd worden dat bij het updaten van de firmware eerst de camera, en pas daarna het objectief van nieuwe firmware voorzien wordt.

Voor meer informatie over het vaststellen van de firmwareversie en updatemethoden kunt u terecht op  http://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/fw_table.html
Meer informatie over verwisselbare objectieven vindt u op http://fujifilm.com/products/digital_cameras/x/fujinon_lens_xf2x_tc_wr/

4. Prijs en beschikbaarheid

FUJINON XF2X TC WR
Adviesprijs: 449,- EUR
Beschikbaar: vanaf juni 2016
Kleur: zwart

1 passend objectief (per 19 mei 2016), XF50-140mmF2.8 R LM OIS WR ⇒ 100-280mmF5.6 met teleconverter erop gezet
(equivalent van 152-427mm op 35mm formaat) XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR ⇒ 200-800mmF9-11 met teleconverter erop gezet (equivalent van 305-1.219mm op 35mm)
 2 Aan het einde van de tele-bereik, volgens CIPA richtlijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.