5 Fototips om een verloving / aanzoek te fotograferen.

5 Fototips om een verloving / aanzoek te fotograferen.

Verloving fotografie is steeds populairder aan het worden bij stelletjes als ze hun bruiloft fotografie aan het plannen zijn. Sommige stelletjes willen zelfs de fotograaf erbij hebben als ze de grote vraag stellen. Dit doen ze dan bijvoorbeeld tijdens een love shoot.

Fotografie door: monetmine.nl

Verloving shoot - monetmine

Hier een paar praktische tips voor jou als fotograaf

1. Help mee zoeken naar speciale locaties

Een verloving of love shoot geeft het stel de gelegenheid om plekjes te laten zien die speciaal voor hun zijn. Jij kunt dit sturen door ze actief te stimuleren om de plekjes te benoemen/ uit te zoeken waar ze dierbare herinneringen aan hebben.

Je zou hierbij kunnen denken aan de eerste ontmoetingsplek, of van de plek waar ze een eerste zoen aan elkaar hebben gegeven.

In mijn geval zal dit bijvoorbeeld zijn dat ik mijn geliefde meeneem naar de uitkijktoren bij de Apenheul. Het zijn deze plekjes die de sfeer van de foto’s en de chemie tussen een stel benadrukken.
Verloving shoot - monetmine

2. Geef kleding advies

Oké je hoeft geen stylist te zijn, maar het is belangrijk om te weten dat de meeste mensen niet dagelijks een professionele foto sessie hebben. De paar tips die je dan meegeeft worden vaak erg gewaardeerd door het stel. De tips zijn dan gebaseerd op hoeveel kleding setjes ze moeten meenemen, wat ze het beste aan kunnen doen. Een eenvoudige aanbeveling is dat je het stel een casual outfit laat dragen en een wat formeler outfit laten meenemen.

Vergeet niet om het stel wel een beetje op elkaar afgestemde kleding te laten dragen. Niet te veel het zelfde maar wel een beetje bij elkaar passende kleuren. Een big no no is dan ook een gelijke ANWB trui of jas of iets in die geest. Tenzij je dit heel erg leuk vind dan kan je daar voor kiezen maar het is over het algemeen niet heel erg fotogeniek…

Maak eens een pinterest board aan met ideeën zo kan het stel zich een beetje voorbereiden en begrijpen ze misschien ook beter wat je bedoelt te zeggen.

Verloving shoot - monetmine

3. Maak er iets unieks van!

Denk mee om er echt iets unieks van te maken. Maak niet de standaard foto’s die iedereen al heeft maar doe iets bijzonders. Zorg ook dat de foto’s niet gaan lijken op de bruiloft foto’s, hou deze twee shoots gescheiden van elkaar.
Het meest eenvoudige zou hierin zijn dat als het stel gaat trouwen in de zomer je de verloving of love shoot doet in de winter. Dan kies je bewust voor een tegenstrijdig jaargetijde maar je kan ook in de nabewerking een andere sfeer leggen op de foto’s.

Help het stel om door de beschikbare opties heen te komen, zo krijgen ze het gevoel dat ze buitengewoon betrokken zijn en dat ze het beste resultaat zullen krijgen voor hun foto’s.

Verloving shoot - monetmine

4. Bereid je voor op een aanzoek

Als een man die van plan is om een aanzoek te doen je opbelt om aan te geven dat hij tijdens de love shoot een aanzoek gaat doen, zorg dan dat je voorbereid bent! Hoogstwaarschijnlijk is de vrouw niet op de hoogte van het idee, waardoor ze onverwacht haar man op één knie ziet gaan om haar te vragen, en is er dus een verrassing zichtbaar bij haar.
Verloving shoot - monetmine

Zorg er dan voor dat je duidelijk met de man hebt doorgenomen waar jij zult zijn op dat moment, en wat eventueel een goede plek zou zijn om de vraag te stellen. Zo heb je een beetje controle over de situatie aangaande het licht en de achtergrond. Na het aanzoek kan je gelijk overgaan naar de verloving shoot 🙂 de emotie die je dan vastlegt is niets anders dan pure liefde!
Verloving shoot - monetmine

5. Genieten!

Alleen als jij ook geniet, laat je het verliefde stel zien dat het laten nemen van foto’s niet erg is en juist heel erg leuk kan zijn. Sterker nog voor veel stelletjes is een love of verloving shoot een soort van dry run op de fotoshoot van de trouwdag.
Dus denk erom geniet, van wat je het leukst vind om te doen namelijk fotograferen!
Verloving shoot - monetmine

Zelf nog een toevoeging

Zelf nog aanvullende ideeën? Laat deze dan achter in het reactie veld.

Leuke post? Deel deze dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.