7 Fotografie plekjes in Rome

7 Fotografie plekjes in Rome

Wie kent Rome nou niet? De stad van Ceasar, Nero, Gladiatoren, kunst en vergaande ouwdheid. Rome is op zichzelf alleen al wereldstad en daarom al zeer de moeite waard om te bezoeken. Als je door de stad loopt zie je alle toeristen op alle bekende plekjes volop mooie plaatjes schieten. En dat is natuurlijk ook geheel logisch want wie wil zijn verblijf in Rome nou niet vastleggen? Maar welke plekjes moet je nou echt fotograferen en welke plekjes kan je laten schieten? Allereerst nog even een handige tip voor je verblijf in Rome. Maak gebruik van het openbaar vervoer of huur een scooter om van locatie naar locatie te gaan. Lopend door Rome heen gaan is een ideaal beeld maar in de realiteit ga je dat gewoon niet redden tenzij je heel lang in de stad verblijft en je het geen probleem vind om kilometers af te leggen met een tas vol met onder andere camera spullen.

Fontana di Trevi panorama II
Fontana di Trevi panorama II

Plekje 1: De fontein van Trevi

Dit is een echte aanrader om vast te leggen op elk moment van de dag het maakt hier echt niet uit. Het is altijd druk en benut de drukte door dit ook vast te leggen op de foto. Neem je tijd om de omgeveing en de invals hoeken te bekijken. De fontein direct van voren fotograferen is niet altijd de beste compositie. Probeer eens boven de menigte uit te stijgen door op een brandkast in een van de hoeken te gaan staan en je foto te nemen met een groothoek lens. Bijzondere plaatjes gegarandeerd!

Colosseum - Robert Tarczyński Photography
Colosseum – Robert Tarczyński Photography

Plekje 2: Het colosseum

De arena van de spelen, gladiatoren die strijden voor hun leven, dieren die elkaar bevechten en het schijnt zelfs het toneel te zijn geweest van volledige nagespeelde zeeslagen incl schepen. Dit iconische bouwwerk en op elk moment van de dag wel bijzonder om op de plaat vast te leggen. Het krioelt er van de mensen, en dat kan wel eens lastig zijn. maar weest geduldig er zijn genoeg momenten dat iedereen net even uit beeld is waarop jij je foto kan nemen. Een bijzonder moment van de dag is toch wel rond het einde van de middag, de donkerblauwe hemel geeft het coloseum een mytische uitstraling. Maar ook nacht fotografie is perfect toe te passen hier. Door de verlichting krijg je mooie diepe lange schaduwen en als je even zoekt kan je een plekje vinden waarbij je de maan door een van de nissen kan zien.

Plekje 3: De Spaanse trappen

Vlakbij de fontein van Trevi liggen de Spaanse trappen. Deze trappen beroemd om dat op 8 december de paus traditioneel een bloemenhulde brengt aan het Mariabeeld aan de voet van de Spaanse Trappen. De trappen zijn net als Trevi een echte toeristische trekpleister. Wat voor Trevi van toepassing is, kan je ook gebruiken voor de Spaanse trappen.

Forum Romanum by Ernst Merkhofer
Forum Romanum by Ernst Merkhofer

Plekje 4: Forum Romanum

Okay nog een stukje history, wat terug gevonden is en nu bloot ligt om te bezichtingen. De ingang is vlak bij het Coloseum en je komt dan direct in de oudheid terecht de drukte van de stad zal je vergeten wanneer je hier rondloopt. Er zijn hier letterlijk honderden en nog eens honderden unieke plekjes om schitterende composities te maken. Let hier ook op de belichting die op de zuilen en gevels naar voren komen het geeft prachtige schaduwrijke beelden. Fotografeer hier ook laag bij de grond je hebt dan de mogelijkheid om de “kinderkopjes” bij je compositie te betrekken.

Avia Appia
Avia Appia

Plekje 5: Wandelen over de Avia Appia

Deze straat was een paar duizend jaar geleden een van de belangrijkste straten van het Romeinse rijk, en tevens een geliefde plek waar de rijken wilden woonde. Het was de toegangsweg naar Rome, de landgoederen van toen zijn nagenoeg allemaal verdwenen maar de sfeer is nog steeds aanwezig. De weg heeft eigenlijk ook een dubbele functie het was vroeger namelijk ook de plek waar de rijken hun familiegraven hadden. Deze zijn ook nog zichtbaar langs de kant van de weg. Kan jij de sfeer vastleggen?

Sint Pietersbasiliek
Sint Pietersbasiliek

Plekje 6: Vaticaanstad en omgeving

De stad in de stad of eigenlijk is het het landje in een stad. Vaticaanstad is met zijn Sint Pietersbasiliek de plek om een uitzicht over de stad te krijgen. Zorg dat je op het dak van de sint Pieter kan komen en je zal een adembenemend gezicht hebben over de stad. Als je de tijd hebt ga dan elke moment van de dag even kijken en neem een uitzicht foto. Uiteraard is de binnenkant van de basiliek de moeite waard om te bezichtingen maar ook om te fotograferen, de schittering van het marmer en het aanwezige goud geven de kerk een soort HDR look. Ook het plein van de Sint Pietersbasiliek en de Bibliotheek van het Vaticaan is het bezoeken waard. Ga je verder van het plein weg dan kom je bij de rivier daar is de Engelenburcht.

Engelenburcht

Deze brug is geliefd bij kunstenaars die hier hun schilderijen aanbieden. Het gevoel wat ik hier kreeg was soort gelijk aan het gevoel van Monmatre in Parijs. Steek je de brug over dan kom je in de woonwijk te recht en dit is dan ook gelijk…

Plekje 7: Woonwijken

Loop eens door de woonwijken in de binnenstad rond kijk omhoog en om je heen, hier ga je zeer bijzondere momenten te zien krijgen. Spelende kinderen, de was die buiten hangt. De verkleurde gevels, het plantje wat op het balkon staat een oud stel wat hand in hand loopt. Kortom denk niet alleen aan de bekende gebouwen welke je kan fotograferen. Nee kijk vooral ook eens naar de buurt waar je doorheen loopt. Je zal hier echte one of a kind foto kunnen nemen.

Rome, Piazza Venezia
Rome, Piazza Venezia

 

One Reply to “7 Fotografie plekjes in Rome”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.